Навчання в Івано-Франківську

Івано-Франківський державний медичний університет

Івано-Франківський державний медичний університет


Івано-Франківський національний медичний університет (тоді Станіславський державний медичний інститут) засновано 6 жовтня 1945 року. На той час в інституті нараховувалось 395 студентів і 47 викладачів, серед яких було лише декілька докторів і кандидатів наук, функціонувало 14 теоретичних і 2 клінічні кафедри.

Сьогодні Івано-Франківський національний медичний університет має медичний, стоматологічний, фармацевтичний факультети і факультет післядипломної освіти, а з 1994 року готує також сімейних лікарів, навчає іноземних студентів, проводиться передатестаційна підготовка лікарів різних спеціальностей. Навчання студентів і вдосконалення фахової підготовки лікарів здійснюється на 51 кафедрі. Навчальний процес у Івано-Франківському національному медичному університеті проводять 73 доктори і 231 кандидат наук У числі вчених університету 6 академіків, 6 заслужених діячів науки і техніки України, 2 заслужені діячі вищої школи України, два лауреати Державної премії України.

В зв’язку з урахуванням вимог входження в Болонський процес вступила в дію омріяна і виплекана в душі університетська лікарня – клінічна база Івано-Франківського національного медичного університету. Розумом проектантів, руками будівельників і щирими серцями співробітників університету зведена ця будова.

Тільки за останні роки близько 200 ефективних наукових розробок, нововведень і лікувально-діагностичних технологій передано практичній охороні здоров’я.

Завдяки Івано-Франківському національному медичному університету створено і функціонують обласні центри: панкреатологічний, кардіостимуляції, профзахворювань, антигіпертензивні і діабетичні клуби.

Кваліфікована медична допомога хворим міста і області надається вченими університету за 40 спеціальностями. Близько 40% операцій у лікарнях міста виконують співробітники Івано-Франківського національного медичного університету.

Вчені Івано-Франківського національного медичного університету є учасниками, а наукові лабораторії базою, багатьох міжнародних і національних конгресів, з’їздів, симпозіумів.

Плідно функціонують проблемні лабораторії біохімічної екології, "Мікроелементи в медицині", електронно-мікроскопічна, імуноферментна, лабораторія ортопедичної стоматології. Вчені Івано-Франківського національного медичного університету беруть участь в розробці чотирьох наукових державних програм, 56-ти робіт приладного характеру, у міжнародних мультицентрових дослідженнях.

Ректорат університету разом з Управою Українського Лікарського Товариства стали засновниками часопису "Галицький лікарський вісник", поряд із яким успішно функціонує науково-практичний журнал "Архів клінічної медицини".

Ректорат надавав значної уваги розвитку і поширенню в Івано-Франківському національному медичному університеті нових технологій навчання. Створено три нових класи комп’ютерного навчання, щоденно працює мережа "Інтернет", що охоплює бібліотеку, наукові і навчальні підрозділи університету.

Івано-Франківський національний медичний університет підтримує творчі контакти із Світовою Федерацією Українських Лікарських Товариств, Управою Українського Лікарського Товариства Північної Америки, Люблінською медичною академією, університетами Німеччини, Австрії, Польщі, усіма вищими медичними навчальними закладами України.

Івано-Франківський національний медичний університет (ІФНМУ) проводить підготовку бакалаврів за такими напрямами:
Медицина;
Фармація.

Івано-Франківськ
76018, м. Івано-Франківськ, вул. Галицька, 2
(0342) 50-80-09, 75-03-25
pk@ifnmu.edu.ua
www.ifdmu.edu.ua


повернутися в розділ | друкувати | відправити другу | поскаржитись | нагору

14.09.2010

Ринок працевлаштування в Івано-Франківську та області: кількість вакансій (вільних робочих місць) та резюме претендентів (працівників, що шукають роботу) по регіонам Івано-Франківська

Регіон Вакансії Резюме
Ivano_Frank Резюме і вакансії, робота в Івано-Франківську
вакансии и резюме
 
18592 12134
Kalush Резюме і вакансії, робота в Калуші
вакансии и резюме
 
653 161
Kolomuya Резюме і вакансії, робота в Коломиї
вакансии и резюме
 
705 220
Bohorodchanu Резюме і вакансії, робота в Богородчанах
вакансии и резюме
 
274 34
Byrshtun Резюме і вакансії, робота в Бурштині
вакансии и резюме
 
269 20
Verhovuna Резюме і вакансії, робота в Верховині
вакансии и резюме
 
239 12
Kiverci Резюме і вакансії, робота в Ківерцях
вакансии и резюме
 
223 10
Haluch Резюме і вакансії, робота в Галичі
вакансии и резюме
 
255 25
Doluna Резюме і вакансії, робота в Долині
вакансии и резюме
 
330 128
Kosiv Резюме і вакансії, робота в Косові
вакансии и резюме
 
255 61
Nadvirna Резюме і вакансії, робота в Надвірній
вакансии и резюме
 
329 62
Rohatun Резюме і вакансії, робота в Рогатині
вакансии и резюме
 
250 19
Rozhyativ Резюме і вакансії, робота в Рожнятові
вакансии и резюме
 
220 11
Rozhushche Резюме і вакансії, робота в Рожищі
вакансии и резюме
 
206 6
Snyatun Резюме і вакансії, робота в Снятині
вакансии и резюме
 
279 54
Tusmenucya Резюме і вакансії, робота в Тисмениці
вакансии и резюме
 
248 28
Tlumach Резюме і вакансії, робота в Тлумачі
вакансии и резюме
 
228 19