7 розповсюджених ілюзій

Ілюзії - це перекручене сприйняття реальності. Вони змушують вірити в те, що не існує. Це дуже небезпечно, тому що оточивши себе ними, люди перестають розвиватися, прагнути до своєї мрії та роблять необдумані вчинки. Найпоширеніші з ілюзій:

Я займуся цим пізніше, просто поки в мене немає часу ...

Це найбільш популярна ілюзія. Не існує такого поняття, як “немає часу”. Він є завжди, і лише ви можете вирішити, як його використовувати. Якщо щось є дійсно важливим для вас, ви знайдете на цей час автоматично.

Я можу досягти своєї мети швидше ...

Багато хто прагне дістатися до пункту призначення раніше строку. Але це неможливо. Рухаючись до своєї мети, ви повинні пройти всі віхи. Якщо ж ви пропустите хоч одну з них, досягнута мета не виправдає ваших очікувань.

Я контролюю ...

Ви не контролюєте абсолютно нічого, крім власного розуму. Життя в будь-який момент може принести вам несподівані сюрпризи.

Я буду щасливий, якщо ...

Багато з людей помиляються, вважаючи, що наступить завтра, трапиться щось гарне, проблеми зникнуть, і вони будуть щасливі. Бути щасливим можна лише в даний момент, а якщо ви не можете знайти на це причину прямо зараз, ви не знайдете її й у майбутньому. Спробуйте змінити ваше сприйняття навколишнього світу та, можливо, ви побачите, що для того, щоб радіти життю, необов'язково чогось чекати.

Я можу змінити інших ...

Не варто мати ілюзії, що ви колись зможете змінити іншу людину. Ви можете лише змінити своє ставлення до неї або надихнути її на те, щоб вона спробувала змінитися сама.

Я зроблю це, коли ...

Не обманюйте самі себе, вигадуючи причини відкласти ваші справи на потім. Ви можете чекати цілий рік поки приїде ваш дядько, щоб він допоміг вам поклеїти шпалери, але будьте впевнені, що, коли він приїде, знайдеться ще тисяча проблем, що заважають вам це зробити. Якщо у вас є дійсно важлива справа, займіться нею прямо зараз, інакше ви можете ніколи її не закінчити.

Я буду виконувати вправи, коли в мене буде на це більше сил ...

Якщо ви хочете виконувати вправи, почніть прямо зараз, а якщо ви не хочете цього робити, не виправдуйте себе помилковими обіцянками.

Джерело: http://selfhacker.ru/.

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад