Що робити, якщо підлеглий хоче з вами "товаришувати" у соцмережі?

Вам прийшло повідомлення з соціальної мережі, що один з ваших підлеглих на роботі хоче з вами "товаришувати". Як варто вчинити розсудливому керівникові, радить Еллісон Хеммінг, колумніст видання Fortune.

Все складно

Пропозиція дружби в соціальній мережі типу Facebook або VKontakte від когось з підлеглих може виявитися не зовсім приємним сюрпризом, хоч сама дія й буде продиктована кращими спонуканнями. Чи потрібно вам заради ввічливості прийняти цю пропозицію? Перш, ніж ви це зробите, обміркуйте всі наслідки.

Не змішуйте популяції

Перш ніж прийняти пропозицію, вирішіть для себе, чим для вас є ця соціальна мережа - інструментом для персонального брендінгу або місцем для зустрічей з друзями. Якщо останнє - рішуче відмовте.

Грайте в недоторканого

Пам’ятайте, що ви - бос, а не його колега, тому ви можете собі дозволити собі деяку холодність у поведінці. Якщо ви одержали пропозицію дружби в соціальній мережі від підлеглого, спробуйте її просто проігнорувати. На цьому, можливо, все й скінчиться.

"Справа не в тобі, справа в мені"

Ця фраза може послужити гарною відповіддю, у випадку, якщо підлеглий запитає вас, чому ви не відповідаєте. Поясніть, що ви розмежовуєте роботу й особисте життя. І скажіть йому, що хочете, щоб він міг насолоджуватися життям, не почуваючи в себе на потилиці подих Великого Брата.

У нас все серйозно

"Приймайте" пропозиції дружби, тільки якщо ви плануєте підтримувати з цією людиною тривалі відносини. Просто переконайтеся, що ви обоє приймаєте умову: все, що відбувається на Facebook, залишається на Facebook.

Джерело: http://www.rb.ru/

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад