Як знайти "кіллера" у своїй компанії?

Сьогодні хотілося б поговорити про проблему підбору персоналу й про те, як довідатися, кого ви прийняли на роботу? Чи буде новий співробітник гарним фахівцем, або він буде гальмувати роботу, негативно вплине на колектив, обстановку в компанії та приведе її до краху? Як довідатися, чи є в компанії кіллер, який, будучи працівником фірми, стравлює, зіштовхує між собою інших, сам залишаючись непоміченим, у тіні, таким чином, що кращі співробітники хворіють, або йдуть від вас?

Для цього у вас є простий інструмент, яким ви можете легко скористатися. Цей тест визначає особливості рівня спілкування людини.

По-перше, вам треба поспілкуватися з усіма співробітниками та зазначити ефект спілкування – поліпшується або погіршується ваше самопочуття, заряджає вас людина енергією або витягає її, так що ви почуваєте себе утомленим, пригніченим.

По-друге, попросіть співробітника передати позитивну інформацію (наприклад: Дмитре, передай Миколі Степанову, що він добре впорався з роботою, і я зауважую його старання. Можливо, він одержить премію.) А потім довідайтеся, що передав Дмитро. А ось декілька варіантів того, що Дмитро повідомив Миколі:

- шеф тебе хвалив. Просив передати, що спостерігає за твоєю роботою. Може дати тобі премію (відкрито та легко, близько до того, що було сказано).

- начальство задоволене тобою (консервативно).

- бос щось говорив про твою роботу та премію (з нудьгою в голосі).

- шеф хоче, щоб ти орав. Він спостерігає за тобою (з антагонізмом).

- Коля, шеф за тобою спостерігає. Обіцяв норму підвищити, дивлячись на тебе (зі злістю).

- Микола Петрович, шеф тобою цікавився, сказав, що спостерігає за тобою. Ти намагаєшся-намагаєшся, а він хоче тебе премії позбавити. Я б на твоєму місці так не горбатився на нього (вкрадливо та зарозуміло).

- Коля, працювати треба. Начальство за тобою спостерігає. Дивися, як би чого не вийшло...(з острахом)

Як ви розумієте, прийнятним для вас і вашої компанії можуть бути перші дві відповіді. Ті, хто передадуть всі наступні варіанти, не є тими людьми, хто допомагає вам і вашій компанії. Вони є тягарем, гальмом, створюють видимість роботи, але тільки не працюють. Це вірно, якщо такий характер спілкування характерний для них.

Але особливу загрозу представляють ті, хто спотворює інформацію так уміло, переконливо, вкрадливо та зарозуміло, і робить це так, що це хвилює людину, знижує її ефективність. Це і є кіллер, якйи повільно або швидко веде вас і вашу команду до провалу.

Знайдіть його та знешкодьте до того, як ваша компанія постраждає від нього. У вас тепер є для цього інструмент. Якщо ви не знайшли таку людину в себе в компанії - це просто чудово. Проте ви вже знаєте як тестувати і розпізнавати таких співробітників.

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад