Робота мрії: три класичні помилки при пошуку улюбленої справи

Якщо хочете отримати роботу, то самі повинні вибивати собі місце під сонцем.
Якщо хочете отримати роботу, то самі повинні розсилати резюме, телефонувати роботодавцям, шукати вакансії, ходити на співбесіди і вибивати собі місце під сонцем.
Займатися улюбленою справою хочуть всі, але далеко не кожен знає, як домогтися бажаного. Більше того, люди часто роблять помилки, які просто не дають знайти їм роботу мрії.
Work.ua розповідає про класичні помилки, які роблять претенденти, самі того не підозрюючи:
1. Невідповідне резюме
Багато кандидатів ігнорують важливість цього документа. Вони не хочуть ретельно підійти до заповнення своєї професійної візитки. Не описують досвід, вставляють пляжні фото, а в рядку «Додаткова інформація» пишуть те саме, що у всіх, копіюючи слова з чужих резюме.
Все це говорить рекрутеру, що в роботі вони проявлять себе точно так само. Адже, якщо ви не захотіли скласти грамотне резюме, то як взагалі збираєтеся працювати? Знайдіть час. Півгодини вистачить з головою.
Коли вирішите відправити своє резюме роботодавцю, перевірте, чи відповідає назва вашої посади тому, що зазначено у вакансії. Якщо у вакансії вказано «Начальник виробництва», а у вашому резюме – «Менеджер з продажу», потрібно виправити. Також варто пройтися по тексту самого резюме, щоб воно дійсно підходило для бажаної роботи.
2. Зайва самовпевненість
«Знайти роботу? Легко! Зараз тільки викладу своє резюме, відразу всі почнуть телефонувати», – така думка часто грає з претендентами злий жарт. По-перше, тому що Пункт 1; по-друге, тому що як гарячі пиріжки розлітаються тільки супер-фахівці з бездоганною репутацією.
А якщо ваш досвід – два роки в одній компанії без зростання у кар'єрі і ніяких додаткових навичок, доведеться докласти трохи більше зусиль.
Якщо хочете отримати роботу, то самі повинні розсилати резюме, телефонувати роботодавцям, шукати вакансії, ходити на співбесіди і вибивати собі місце під сонцем. Ніхто не дізнається про те, який ви приголомшливий, якщо ви самі не розповісте про це.
3. Відмова від можливостей
Ось ви нібито вирішили змінити роботу, склали резюме, навіть знайшли декілька вакансій. Але щось не дає вам зробити фінішний крок. У цих офіс далеко, там англійська потрібна, тут якесь незрозуміле слово в описі. Ні, це не для мене. Немає все-таки роботи в країні, потерплю ще декілька рочків на старому місці.
Гаразд? Англійську можна вивчити, а спочатку користуватися перекладачами, до офісу можна доїхати, а незрозуміле слово і зовсім найімовірніше було використано для зв'язки мови.
Не відмовляйтеся від можливостей при першій же мікроперешкоді. Будьте наполегливішими.
https://ukr.segodnya.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад