22 способи навчитися впливати на будь-яку людину

  1. Виберіть правильну "жертву". Як правило ті, хто намагаються бути з вами занадто ввічливими або намагаються догодити, самі хочуть отримувати від вас щось. Такі люди не підходять. Щоб досягти своєї мети, краще вибирати того, хто відкритий до співпраці.
  2. Вишиковуйте відносини. Швидше за все, для того, щоб укласти вигідну угоду, вам доведеться спочатку налагодити дружні відносини з потенційними партнерами і познайомитися з ними ближче.
  3. Використовуйте різні тактики. У бізнесі теж потрібно вміти підтримувати щось на зразок атмосфери таємничості і не розкривати всі карти відразу.
  4. Рекламуйте себе. Зайва скромність ще нікому не йшла на користь. Обов'язково розкажіть потенційним бізнес-партнерам про свої успішні проекти і досягнення. Покажіть, чого ви стоїте.
  5. Покажіть свої сильні сторони. У цьому аспекті, перш за все, потрібно визначити яких якостей або послуг не вистачає іншій стороні угоди, і запропонуйте їм це. Наприклад, ваша компанія добре розбирається в питаннях маркетингу, а партнерам якраз потрібна експертиза в цьому напрямку. Запропонуйте свою допомогу.
  6. Не кажіть все прямо. Якщо ваша мета - зробити висновок співпрацю з тією чи іншою компанією або отримати вигідне замовлення, можливо, краще не говорити про це прямо, а ненав'язливо підштовхнути протилежну сторону до думки про те, що вона може звернутися до вас.
  7. Грайте за правилами. На перших порах, виконуйте всі вимоги, які пред'являє до вас замовник. Так ви доведіть свій професіоналізм і зможете розташувати до себе.
  8. Чи не переставайте дивувати. Постійно висувайте нові ідеї і будьте непередбачуваними.
  9. Використовуйте силу слів. Говоріть максимально переконливо і намагайтеся використовувати якомога більше аргументів.
  10. Приділяйте увагу деталям. Особливо, це стосується поведінки. Намагайтеся показати, що ви виконуєте будь-яку роботу без особливих зусиль.
  11. Вишиковуйте правильні асоціації. Щоб залучити потенційну аудиторію, намагайтеся спілкуватися з нею на позитивній ноті і вибудовувати позитивні асоціації, наприклад, з власним брендом.
  12. Проявляйте слабкість. Навіть там, де ви відчуває за собою силу, намагайтеся показати замовнику або клієнту, що в це угоді головний саме він.
  13. Поставте замовника на чільне місце. Цим ви дасте йому зрозуміти, що співпраця дуже важлива для вашої компанії.
  14. Проявіть себе. Якщо ви відчуваєте, що ваша мета починає віддалятися, а перспективи стають туманними, проявіть ініціативу, займіть активну позицію в переговорах.
  15. По гарячих слідах. Якщо у вас вже є успішний досвід роботи з даним клієнтом, постарайтеся зрозуміти, які елементи вашої співпраці запам'яталися йому найбільше. У новому проекті намагайтеся використовувати ті ж тактики.
  16. Будьте максимально прозорі. Працюючи спільно з ким-то, не допускайте виникнення табу. Те, чим ви займаєтеся і які результати отримуєте, має бути максимально чітко донесено замовнику.
  17. Не забувайте про моральність. У бізнесі їй теж є місце. Підкріплюйте свою цілеспрямованість особистими якостями і постарайтеся переконати співрозмовника, що вам можна довіряти.
  18. Не перестарайтеся. Не варто бути дуже ввічливими і послужливими. Це не зіграє вам на користь, а тільки погіршить ситуацію, змусивши партнера думати, що ви ведете себе нещиро.
  19. Не забувайте про свободу. Працюючи з клієнтом багато років, намагайтеся не бути нав'язливими. Дайте йому можливість самому вибирати.
  20. Не забувайте про зовнішню складову. Ви повинні не тільки говорити і діяти як професіонал своєї справ, але і виглядати відповідне. Іншими словами, не забувайте про зовнішній вигляд.
  21. Не забувайте про свої інтереси. Коли угода вже у вас в кишені, обов'язково окресліть замовнику власні інтереси і цілі спільної роботи.
  22. Тримайте марку. Навіть отримавши вигідне замовлення, продовжуйте працювати на власний імідж і репутацію.

http://ubr.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад