Головні речі, які збільшують вашу цінність в очах ейчара

1. Грамотне резюме
Порада банальна, але актуальна. Досі незважаючи на технічні можливості перевірки грамотності, багато претендентів нехтують цією можливістю, фактично надсилаючи своє резюме просто в корзину рекрутера. Тому варто витратити пару хвилин, щоб ейчар вже не зміг «викинути з порога» ваше резюме внаслідок неписьменності або неуважності.
2. Наявність відповідного досвіду
І тут є своя хитрість. Якщо роботодавцю потрібен бухгалтер і він вказав певні вимоги до нього, не варто надсилати своє резюме із зазначенням того, що ви відпрацювали ту чи іншу кількість років у бухгалтерії підприємства без конкретної вказівки, що ж ви там все-таки робили.
Відповідний досвід означає, що у вашому резюме чітко написано, чому ви підходите на цю вакансію є саме такий (або дуже схожий) і дуже успішний досвід роботи. Успішний, в свою чергу, означає, що на вашому робочому місці у вас були виробничі успіхи і досягнення, які ви можете показати або про які можете розповісти. Прочитайте уважно вакансію і, якщо треба, перефразовуйте ваш досвід, щоб дати зрозуміти ейчару ви той, хто йому потрібен.
3. Додаткові навички, які допомагають у новій роботі
Наприклад, ви знаєте спеціалізовані програми або володієте мовами програмування, які допоможуть вам у новій роботі. Більш універсальний варіант знаєте потрібну роботодавцю іноземну мову (не обов'язково англійську) на гідному рівні. Щоб виконати цей пункт, слід постійно моніторити цікаві вам вакансії що саме вимагають роботодавці, чому вам потрібно довчитися, щоб цим вимогам відповідати або перевершити очікування.
4. Уміння навчатися новому і успішно це впроваджувати на рівні навичок
Зараз неможливо все життя займатися одним і тим же самим, використовуючи один і той же інструментарій. Життя стрімко змінюється, підносячи нам нові гаджети, технології та зовсім не залишаючи часу на їхнє освоєння. Тому шанс отримати роботу вищий у того кандидата, який може показати роботодавцю, що він все життя вчиться, удосконалюється, але не заради самої досконалості, а для успішного перетворення знань у навички. А навички у досвід і досягнення. Тому згадка вашої освітньої активності в резюме або на співбесіді буде плюсом.
5. Волонтерство і соціальна активність
Більшість роботодавців віддають перевагу активним і амбітним співробітникам. У керівників не завжди вистачає часу на витягування наверх співробітників, які вважають за краще «відсидітися в кутку». Значно цікавіше їм працювати з людьми, які самі активно просуваються вперед, подають ідеї, покращують свою роботу та бізнес-процеси компанії. Тому якщо у вашому резюме вказана активна участь у різних проектах, волонтерство, соціальна активність роботодавець зрозуміє, що ви не просто хороший співробітник, але й небайдужа та активна людина.
http://blog.rabota.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад