Чи потрібно начальству стежити за співробітниками?

Практично у всіх компаніях приділяється пильна увага мережевою безпекою. Звичайно, не всі компанії здатні впровадити засоби або програмне забезпечення для запобігання витоку службової інформації. Тому численні компанії просто переглядають листування своїх співробітників.
За результатами різних опитувань, більше половини роботодавців не вважають за потрібне стежити за співробітниками або переглядати чим вони займаються на роботі, більш того - багато з них називають стеження аморальною. Однак, є частина роботодавців, які вважають, що стежити за співробітниками потрібно. Але таке явище часто має ще більш великої шкоди компанії. Якщо співробітник здогадується, що за ним стежать - він починає себе обмежувати в роботі, боячись проявити фантазію, креативність або нововведення в роботі. У працівників пропадає бажання творити щось для компанії, більшість віддає перевагу обмежитися суворо окресленим колом обов'язків. І до того ж внутрішнє довіру в колективі знижується.

Успішні й талановиті співробітники більше віддають перевагу свободу, вони хочуть, щоб до них ставилися з довірою. Стеження за такими співробітниками не призведе до якості роботи, а навпаки, такі люди захочуть піти на більш «вільну» роботу, де за ними не буде контролю. А це можуть стати ваші конкуренти, і про це не варто забувати.

Але якщо директор компанії вирішить використовувати метод «стеження», не забудьте переговорити це із співробітниками. Обговоріть, чим він ще може користуватися або займатися. Можливо, займаючись незвичною справою, ваш колега знайде стратегічний шлях розвитку компанії.
Джерело: РаботаПЛЮС

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад