Страхіття для шукачів

Знайти гарну роботу буває дуже непросто. На шляху шукача зустрічається безліч труднощів, які потрібно подолати. Часто заповітної мети заважають і песимістичні висловлювання знайомих, через які опускаються руки, пише work.ua.

Негативні стереотипи здатні позбавити будь-якого необхідної енергії для вирішення складних завдань. Якщо хтось вас переконає, що влаштуватися на конкретну роботу вам не вдасться, то так воно і буде, тому що ви навіть не спробуєте. Work.ua зібрав 4 головних "страшилки", які заважають шукачам досягти своєї основної мети - знайти роботу.

Роботу ніде не знайти

Ті, хто вважають, що марно шукати хороші вакансії та боротися з великою конкуренцією, автоматично ставлять себе в кінець черги. Тому це твердження, звичайно, буде для них правдивим. Насправді, коли одні компанії скорочують штат, інші укомплектовують його гарними співробітниками. Поки одні компанії закриваються, нові розпочинають свою діяльність. Для розвитку бізнесу завжди будуть необхідні кадри. Якщо не шукати і не намагатися, то роботи не буде ніколи.

Потрібно почекати, доки закінчиться криза

Деякі вважають, що іноді краще не поспішати та дочекатися кращих часів. Але ніхто не знає, коли вони настануть. За період очікування ви легко можете втратити свої навички, ви не зможете тримати руку на пульсі подій у своїй сфері, а це може значно знизити вашу вартість на ринку праці. Ті, кого ми вважаємо успішними людьми, ніколи не сиділи на місці в очікуванні чогось, вони не здавалися і йшли до своєї мети.

Резюме нічого не варто, все вирішується на співбесіді

Чим вища конкуренція на ринку праці, тим швидше намагаються діяти деякі шукачі. І часто вони економлять час саме на резюме. Чомусь твердження, що співбесіда набагато важливіша, ніж гарне резюме, здається їм істиною. Тобто головне хоч якось потрапити на очі роботодавцю, прибути на інтерв'ю й там вже старатися. Але не варто забувати вагомий нюанс, що резюме - це і є квиток на співбесіду. А чим більша конкуренція, тим ретельніше роботодавець відбирає кандидатів для очної зустрічі. Тому до складання резюме варто підходити дуже відповідально.

Все робиться тільки за блатом

Звичайно, особисті зв'язки - гарний фундамент для працевлаштування, і якщо є можливість, то варто їх задіяти. Наявність різних зв'язків у діловій сфері - це завжди цінний капітал. Гарна рекомендація може значно збільшити шанси на працевлаштування. Але в сучасних умовах не варто сподіватися, що родич або знайомий допоможе вам зайняти хороше вакантне місце, якщо ви не відповідаєте професійним вимогам. Щоб компанія працювала ефективно, їй потрібні хороші кадри. Тому, коли прибуток понад усе, керівники будуть першою справою позбавлятися від поганих співробітників, і не важливо чиї вони друзі та знайомі.

http://trud.gov.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад