5 ознак того, що Вам необхідно сприймати процес пошуку роботи більш серйозно

Навряд чи хтось буде заперечувати, що пошук роботи забирає багато сил. Він породжує масу розчарувань і зруйнованих надій.

Технології, які в ідеалі повинні спрощувати нам життя, часто нічим не можуть нам допомогти. Фахівці з персоналу не завжди передзвонюють нам, незважаючи на всі обіцянки. Описи вакансій рідко дають правильне уявлення про вимоги потенційних роботодавців. Мені продовжувати?

Тим не менш, іноді невдачі в пошуках залежать не тільки від зовнішніх факторів. Особливо якщо сам претендент не хоче сприймати їх серйозно.

Хороша новина в тому, що ви зможете вирішити цю проблему, якщо визнаєте її існування. Пропоную вашій увазі основні помилки шукачів та способи їх усунення. Отже, деякі кандидати:

1. Не володіють потрібними знаннями і навичками, але все одно подають своє резюме

Якщо роботодавець вказав у розділі "Вимоги" певний навик, але ви ним не володієте, не дивуйтеся, що вам не передзвонюють. Зрозуміло, іноді фахівці з персоналу звертають свою увагу на претендентів, яким посада трохи "завелика", але ви ніколи не потрапите в поле їхнього зору, якщо фільтр програми, що сканує резюме, налаштований на пошук потрібних навичок, якими ви не володієте.

Що робити?

Припустимо, що вам бракує значимої навички, але ви все одно хочете отримати цю посаду. У цьому випадку вам доведеться потоваришувати зі співробітниками цільової організації. Так ви зможете пояснити, чому вам потрібна ця посада і чим саме ви будете компенсувати свій недолік.

2. Вважають, що загальні правила на них не поширюються

Якщо ви поспіхом прочитали правила подачі резюме, то могли упустити деякі деталі. Більш того, представник відділу кадрів може відкинути ваше резюме, порахувавши, що ви не можете слідувати простим інструкціям. (Так, я знаю, що в більшості випадків ці інструкції не можна назвати "найпростішими".)

Що робити?

Якщо ви подаєте резюме через Інтернет, прочитайте правила і слідуйте їм. Крім того, ви можете встановити зв'язок з одним зі співробітників компанії, які мають певний вплив, і направити свої документи (резюме та супровідний лист) йому особисто.

3. Ведуть себе занадто пасивно

Якщо ви вважаєте, що процес пошуку роботи обмежується заповненням онлайн-форми і подальшим нескінченним очікуванням, у мене для вас погані новини. Поки ви чекаєте, інші шукачі приходять до офісу компанії, намагаються особисто познайомитися зі співробітниками і постати перед ними в найвигіднішому світлі. Як правило, їх запрошують на співбесіди в першу чергу.

Що робити?

Подавши резюме, загляньте на LinkedIn і скористайтеся пошуком, щоб дізнатися, чи немає у вас спільних знайомих зі співробітниками компанії. (Розумієте, до чого я хилю?) Спробуйте зв'язатися з ними і справити потрібне враження.

4. Автоматизують процес

Що б хто не говорив, з точки зору пошуку роботи кількість далеко не завжди переходить в якість. Механізація процесу рідко дає очікувані результати, а один прицільний постріл в деяких ситуаціях спрацьовує куди краще кулеметного залпу. Для кожної вакансії, на яку ви претендуєте, напевно знайдеться кілька кандидатів, яких можна вважати ідеальними. Якщо ви розсилаєте по 15 однакових резюме в день, навряд чи ви зможете змагатися з тими, хто вдумливо читає вимоги потенційного роботодавця і намагається їм відповідати.

Що робити?

Зрозумійте, що цифри - це далеко не все. Пошук роботи - це не гра, в якій потрібно набрати побільше балів, а стратегія чи головоломка. Продумайте стратегію заздалегідь і складіть невеликий список компаній, в яких ви дійсно зацікавлені.

5. Претендують на вакансії в інших містах, не пояснюючи причин

Якщо ви претендуєте на вакансію в іншому місті та регіоні, але вам не телефонують, можливо, компанія просто не може дозволити собі витрати, пов'язані з переїздом потенційних співробітників. Крім того, вони можуть вважати вашу заявку помилкою, якщо ви не пояснили, чого вас зацікавила ця вакансія. Як правило, роботодавці без ентузіазму ставляться до співробітників, які переїжджають. Їх лякають не тільки неминучі витрати, але і можливі проблеми (наприклад, вам не сподобається нове місце, і ви захочете знову його змінити).

Що робити?

Якщо ви плануєте переїзд, обов'язково згадайте про це в супровідному листі або розмові з представником компанії). Повідомте, чому вас цікавить саме це місто. Але навіть якщо ви підійдете до процесу пошуку роботи максимально серйозно, ви все одно не зможете повністю контролювати його. Забудьте про те, що вам непідвладне. Звертайте увагу лише на те, що можете змінити особисто, і докладайте всі можливі зусилля для того, щоб досягти успіху. Тому що ніхто не подбає про ваше життя і кар'єру краще, ніж ви самі.

Джерело: http://www.hr-portal.ru/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад