10 правил мами, яка працює

Чудово, якщо жінка може всю себе присвятити дітям. Але багатьом з нас потрібна реалізація та в інших сферах. І немає сенсу жертвувати собою. Нехай дитина бачить поруч щасливу маму, якій вдається поєднати материнство і роботу.
Виходь з того, що твій головний пріоритет - дитина, і підкоряй цьому все інше, а не навпаки.
Проведи час з дитиною якісно. Важлива не кількість годин, які ви будете разом, а їх насиченість емоціями та враженнями!
Організуй свій графік таким чином, щоб вечора, вихідні та свята максимально бути з родиною. Так ти даси дітям відчуття, що важливі для сім'ї події ви переживаєте разом.
Відсікай непотрібне. Бути одночасно хорошим працівником, чудовою матір'ю і відмінною господинею дуже важко. Жертвуй менш важливим: домашні обов'язки переклади на плечі рідних або найми помічницю.
Виділи 5-10 хвилин з ранку, щоб скласти докладний план на день. Важливі справи обведи маркером і викреслюй по мірі виконання. Нехай цей список буде перед очима.
Заповни день дитини цікавими для неї заняттями. Так час без тебе пройде набагато швидше.
Введи традиції та ритуали, які будуть об'єднувати сім'ю. Їх виконання для всіх має бути священне.
Присвячуй дітей в особливості своєї роботи: розповідай, чим займаєшся і для чого це потрібно. А за можливості бери їх до себе на роботу. Так вони переймуться повагою до твого професійного життя.
Полегшуй побут всіма можливими способами. Обзаведися технікою для будинку, яка заощадить тобі час, купуй готову їжу.
Дозволь собі хоча б кілька годин на тиждень займатися тим, що тобі до душі. Це не примха і не каприз, а необхідний організму відпочинок, який дозволить зробити удвічі більше.

www.edinstvennaya.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад