Кроки успішної співбесіди з роботодавцем

Співбесіда – це двостороннє спілкування роботодавця з кандидатом на вакансію, з метою обміну інформацією. Співбесіду з роботодавцем потрібно розглядати як переговори про потенційне співробітництво.
Ваше завдання на співбесіді: презентація своїх вмінь, знань та навичок, одержати, по можливості, всю інформацію про відкриту вакансію чи посаду та про саму організацію.
Підготовка до співбесіди:
Зберіть максимум інформації про діяльність компанії, в якій ви бажаєте працювати, а саме діяльність та послуги компанії, форма власності, стабільність, розміри, перспективи та інше. Дізнайтеся про вимоги роботодавця до претендента на вакансію.
Продумайте відповіді на можливі запитання від роботодавця. Відповіді повинні бути змістовними і переконливими, правдивими і конкретними.
Підготуйте перелік своїх запитань до представника компанії, стосовно цілей та завдань фірми, які функціональні обов’язки на даній посаді, умови праці і т. д.
Продумайте ваш зовнішній вигляд та манеру поведінки. На першу співбесіду в компанію прийнято приходити в одязі ділового стилю.
Заздалегідь підготуйте необхідні документи, які ви візьмете з собою: паспорт, трудова книжка, документи про освіту, резюме, рекомендаційні листи та інше.
З’ясуйте, точну адресу компанії, як зручніше доїхати, прізвище, ім’я та по-батькові представника фірми.
Рекомендації щодо проходження співбесіди:
Демонструйте впевненість, відкритість та доброзичливість.
При знайомстві посміхніться – це шлях до довіри.
Вітаючись з представником компанії не подавайте руку першим.
Звертайтеся до співрозмовника на ім’я.
Тримайте зоровий контакт з інтерв’юером, уважно слухайте його.
При обговоренні попередніх місць роботи не критикуйте вашого колишнього керівника та колег.
В кінці співбесіди подякуйте співрозмовнику за час, який вам приділили та посміхніться!
Ведіть себе впевнено, із почуттям самоповаги, головне презентувати себе, як подарунок фірмі, як спеціаліста, про якого фірма може тільки мріяти! Бажаємо Вам успіхів у працевлаштуванні!

www.dcz.gov.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад