Незвичайні поради, як побороти неробочий настрій

Якщо, прокинувшись осіннім ранком, ваша перша думка «Робота-робота перейди на Федота, від Федота на Якова, від Якова до всякого», вітаємо! У вас вірус неробочого настрою.
Осінь – благодатний час для нудьги, ніби вона зростала і зріла, і настав час збирати врожай. І виросла хандра велика-превелика! Тому що відпустка відгуляна, погода присікає будь-які спроби вийти з дому, а довгих вихідних не буде найближчі кілька місяців. З іншого боку, це час пікової бізнес-активності, навколо відбувається маса цікавих речей, справ дуже багато, а у вас опустилися руки.
У народі такий стан називається «гострий шлангіт». Це коли страшно хочеться прикинутися шлангом і нічогісінько не робити. Напівнаукова назва цього явища – загострення неробочого настрою. Ускладнення такого стану, на жаль, не рідкість. Воно виявляється в бажанні звільнитися з думками «пішло все до біса».
А чому? Тому що немає іскри. Йти на роботу потрібно з вогником, на ентузіазмі. Без іскри навіть найулюбленіша робота перетворюється на рутину: знову сьогодні малювати це нудне море, як же набридло складати річний звіт, невже знову потрібно співати перед шаленою публікою…
Тільки не думайте, що все втрачено. Якщо немає справжньої іскри, її потрібно висікти самому. Штучно. Щоб хотілося вставати вранці, йти на роботу і нести прекрасне в офіс. Порятунок тих, хто звільняється, – справа рук самих тих, хто звільняється.
Для цього наводимо кілька незвичайних способів, втілити які буде просто і весело.
Запалюємо іскру бажання йти на роботу
Спосіб №1, простий

Забудьте на роботі мобільний телефон. Залишившись всього на один вечір без незамінного гаджета, ви наступного дня примчите на роботу раніше від усіх. Ускладнений варіант – відключити вдома Інтернет, нехай він буде тільки на робочому місці. Але є небезпека, що ви не тільки раніше від усіх приходитимете, але й пізніше від усіх йтимите, а воно вам треба?
Спосіб №2, веселий
Почніть танцювати. Фізичне навантаження офісного працівника обмежується прокручуванням коліщатка мишки, але тільки рух – це життя. Якщо розрухатися, дивним чином з’явиться бажання працювати. Увімкніть із колегами за 10 хвилин до початку робочого дня «Танець маленьких каченят», в обід – постукайте ногами і руками під «We Will Rock You», а робочий день завершіть макареною. Головне, щоб танець був запальним і відомим.
Підключайте інші кабінети, в ідеалі – доберіться й до відділу кадрів. Можливо, потім танець стане частиною корпоративної культури вашої компанії, і новачкам на співбесіді обов'язковою умовою висуватимуть вміння пейзажно виляти стегнами під ламбаду.
Спосіб №3, завбачливий
Готуйтеся до корпоративного Нового року з жовтня. Продумайте меню, розрахуйте кількість спиртного на кожну людину, вмовте колег підготувати святковий номер і приступіть до написання сценарію. Якщо ви не маєте жодного стосунку до підготовки корпоративу, приєднайтеся до тих, хто за це відповідальний. Повірте, у них вже почала боліти голова з цього приводу, і вони будуть тільки щасливі, якщо ви візьмете на себе частину обов'язків. Очікування свята оптимізує розхлябаний настрій, та й взагалі, хто ж звільняється напередодні новорічного корпоративу?
Спосіб №4, крайній
Якщо нічого не допомогло, вдайтеся до превентивної міри: напишіть заяву про звільнення. Для початку збігайте в сусідній відділ уточнити правильну назву посади людини, на чиє ім'я її писати. Наберіть «шапку», вирівняйте по правому краю, потім придумайте красиву і загадкову причину звільнення, наприклад: «звільняюся, бо осінь», «змушений покинути вас через дисонанс між моєю тонкою душевною організацією і грубістю друкованого верстата» або «набридло вставати затемна». Виділіть текст, поставте шрифт Time New Roman, розмір 14. Потім поміняй на Arial. Виділіть болдом свою посаду, а прізвище – курсивом. Загалом, пограйтеся з оформленням.
Так і скоротаєте півгодини робочого часу. Награлися? Заявою намилувалися? А тепер – за роботу!

www.work.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад