5 головних помилок в резюме за версією HR-директора Google

Google отримує близько 50 000 резюме щотижня, причому близько 20 000 з них проходять через старшого віце-президента компанії Ласло Бока. Ця людина знає про резюме практично все, і він упевнений, що якщо воно складене геть погано - шансів отримати роботу мрії мало навіть за наявності вражаючих кар'єрних досягнень. Нещодавно Ласло опублікував на LinkedIn п'ять найпоширеніших помилок, яких шукачі роботи припускаються при складанні резюме, супроводивши їх порадами, як ці помилки виправити, - повідомляє ain.ua. Навіть якщо ви не претендуєте на роботу в Google, ці поради допоможуть вам уникнути прикрих неточностей і зрозуміти, на що варто звертати особливу увагу, коли ви шукаєте роботу.
1. Помилки
За словами Бока, орфографічні та пунктуаційні помилки зустрічаються йому часто-густо. Люди, які приділяють достатньо часу складанню своїх резюме, швидше за все, не припускаються помилок, бо перед відправкою читають текст кілька разів. Щоб уникнути дурних помилок, Бок радить читати ваше резюме знизу вгору - це допоможе вам краще зосередитися на кожному реченні. Також можна попросити перечитати резюме своїх друзів або знайомих. "Помилки смертельні, тому що роботодавці інтерпретують їх як неувагу до деталей і як нездатність піклуватися про якість", - пише Бок.
2. Довжина резюме
Неправильно, якщо ваше резюме більш складається з більш ніж двох сторінок. За словами Бока, буде хорошим правилом приділяти по одній сторінці на кожні 10 років свого досвіду роботи. Думайте про те, що головна мета резюме - це отримати запрошення на інтерв'ю, а історія вашого життя або невдалого кохання мало кого цікавить. Якщо ваше резюме включає в себе тільки важливу, добре упаковану інформацію, це показує вашому потенційному роботодавцю, що ви вмієте розставляти пріоритети і синтезувати інформацію.
3. Складне форматування
Якщо ви хочете, щоб ваше резюме легко та зрозуміло читалося, то не використовуйте химерні шрифти та художні штрихи. Запам'ятайте декілька базових правил: розмір шрифту повинен бути не менше 10 пунктів, розмір полів - 0,5 дюйма (1,27 см), потрібно дотримуватися однакової відстані між рядками, акуратно вирівнювати таблиці та не забувати зазначати ваше ім'я та контактну інформацію на кожній сторінці. Краще за все використовувати чорний текст на білому тлі. Якщо є така можливість, перевірте, як виглядає текст в Word і Google Docs, потім додайте його у вкладення до листа і відкрийте прев’ю. Зберегти резюме в PDF - теж непоганий варіант.
4. Розкриття конфіденційної інформації про свого попереднього роботодавця
Бок пише, що від 5% до 10% резюме містять конфіденційну інформацію про попереднього роботодавця шукача. Це явна ознака того, що кандидати можуть розкрити комерційні секрети Google, якщо раптом вирішать змінити роботу. "Існує внутрішній конфлікт між тим, щоб зберегти таємниці вашого попереднього роботодавця і розповісти новому про свої здобутки й досягнення на попередній роботі", - пише Бок. За його словами, багато хто намагається схитрувати і тим самим роблять помилки - наприклад, один з кандидатів написав, що консультував велику компанію, яка займається розробкою програмного забезпечення в Редмонді, штат Вашингтон. Він безпосередньо не вказав, що це був Microsoft, але з його слів це було очевидно.
5. Відверта брехня
Ніколи не варто брехати в резюме. Люди часто дещо перебільшують свій трудовий стаж, середній бал в інституті або приписують собі досягнення, якого не здійснювали - але робити цього категорично не можна. Навіть якщо вас візьмуть на роботу, ви можете легко вилетіти з неї після додаткової перевірки або простого пошуку вашого прізвища в Google, який розкриє брехню.

www.ain.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад