Як встигати жити та працювати одночасно?

Перші люди цілком успішно обходилися зриванням бананів з пальми над головою, потім з розвитком сільського господарства нашим предкам довелося напружуватися вже кілька місяців на рік, під час посівної та збору врожаю, а сьогоднішнє високотехнологічне офісне плем'я змушене працювати не підіймаючи голови вже всі дванадцять місяців. А деякі працюють не тільки в офіційно дозволений час, але ще й норовлять захопити ще й години відпочинку. В результаті рано чи пізно людина починає страждати від перевантажень, перевтоми, стресу. У неї починаються проблеми в особистому житті, погіршується здоров'я, та й на роботі цілком можливий повний провал через накопичену втому, пише lifehacker.ru.
1. Звикли планувати роботу? Тепер заплануйте відпочинок!
Навколо нас існує тисячі інструментів для планування робочих завдань, але зовсім мало нагадують нам про відпочинок. Тому прямо зараз встановіть на свій комп'ютер одну з програм, яка буде вам блокувати екран через певні проміжки часу і виганяти з-за столу на легку розминку. Відкрийте свій календар і виділіть один день на тиждень для родини.
2. Виділіть пріоритети
Ми всі страждаємо від страху щось не встигнути, не впізнати, не відвідати, не подивитися... Витрачаємо години на малюнки в Facebook і танкові ігри, читаємо тисячі новин і щовечора жуємо телевізійну жуйку. Одночасно у нас завжди цейтнот, завжди не вистачає часу для найголовнішого. Тут всьому виною відсутність чітких пріоритетів.
Просто сядьте одного вечора і добре подумайте, чого ви хочете насправді. Напишіть три свої головні цілі на папері. Чомусь я впевнений, що в цьому списку не буде «стати єдиним глядачем, який додивився цей серіал до кінця» або «стати найкращим віртуальним танкістом в країні». Витрачайте час у відповідності зі своїми пріоритетами.
3. Уникайте чужих проблем
Так, для цього потрібно чітко бачити межу, яка відрізняє свої інтереси від сторонніх. Але якщо ви точно впевнені, що ця задача, проблема або ситуація нав'язана вам чужою волею, то намагайтеся їх уникнути. Інакше будете завжди виконувати чужі бажання в прагненні всім догодити, а на своє життя часу і не залишиться.
4. Довіртеся професіоналам
Найголовніша валюта, яка є на землі - це час. Кожна людина має обмежений запас цього ресурсу і він ніколи не заповнюється. Але є один спосіб заощадити свій час (і витратити чужий). Намагайтеся, коли це можливо, передоручати неприємні, важкі, деструктивні, виснажливі завдання іншим людям. Ви заплатите гроші, які ще заробите, але збережете час, який безцінний.
5. П'ять хвилин для себе
Чи подобається вам відчувати себе хом'яком, який біжить по нескінченному колесу життя? Ймовірно, що ні. Може бути у такої тваринки сильно діловий вигляд і гарні м'язи, але з головою явно щось не в порядку. Тому намагайтеся хоч на короткий час зістрибувати з каруселі життя і зачаїтися в стороні. Можливо це буде медитація, читання розумних книг, ведення щоденника або просто роздуми про життя - в ​​будь-якому випадку це зробить вас на один крок кращим, щасливішим і успішнішим, ніж ви були до цього.

www.agroperspectiva.com

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад