5 секретів роботи з родичами

Кажуть, що працювати можна з ким завгодно, тільки не з родичами. І кажуть так неспроста, адже робота так часто псує дружні зв'язки, що вже говорити про родинні. Але ми знаємо декілька секретів вдалих робочих сімейних тандемів. Звичайно, у кожного своя історія, але ці поради допоможуть вам вибудувати правильні ділові-родинні відносини і досягти успіху.
Загальний бюджет і зарплата
Одне з найскладніших питань під час роботи з родичами - це гроші. Не так просто розрахувати заробітну плату, але ви повинні бути об'єктивні в цій ситуації. Крім того, спробуйте також вести загальний бюджет на розвиток вашої справи - ​​ця сума буде недоторканною і кожен з вас повинен працювати на її збільшення.
Сімейні ділові зустрічі
Обов'язково збирайтеся на сімейні ділові зустрічі, під час яких варто обговорити всі проблеми, які виникають під час роботи разом. Ви повинні бути гранично щирі у висловлюваннях, які повинні зачіпати як робочі, так і особисті теми. Недомовленість - ворог будь-яких відносин, тим більше коли вони поєднують у собі робочі й особисті.
Відпочинок окремо
Щоб не дуже набридати один одному, іноді відпочивайте окремо. Це стосується як вечорів у звичайний будній день, так і повноцінної відпустки. Визначтеся, скільки часу вам потрібно, щоб повністю відпочити один від одного, і введіть це у звичку. Якщо ж ви будете 24 години на добу перебувати поруч, можете просто набриднути один одному і зіпсувати відносини.
Взаєморозуміння
Завжди підтримуйте один одного. У той же час не дозволяйте родичам користуватися вашою добротою та не використовуйте своїх рідних в корисливих цілях. У роботі разом має бути об'єктивне взаєморозуміння.
Чіткі обов'язки
Чітко розподіліть робочі обов'язки, відхилятися від яких можна буде тільки в крайньому випадку. Коли кожен розуміє завдання, що вимагають виконання, працювати стає набагато легше, навіть у сімейному бізнесі.

www.lady.tochka.net

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад