11 фраз, яких керівникові варто уникати на роботі

Мова гарного керівника викликає повагу, а не дратує. Якщо ви використовуєте вирази з цього списку, то підриваєте особистий авторитет власними словами. Прибирайте це негайно.
У новій книзі «Будні директора: відсутня ланку між заслугами та успіхом» Сільвія Енн Хьюлетт називає три іпостасі, в яких проявляється справжній лідер: як він діє, виглядає і говорить.
Коли ви добре говорите, підвищується не тільки рівень спілкування, а й враження про вас як про особистість та керівника. «Будь-яка словесна взаємодія - це жива можливість створити і розвинути позитивне враження», - пише Хьюлетт.
Деякі фрази миттєво підривають ваш професіоналізм і повинні бути заборонені в офісі. Ось 11 виразів, які не варто промовляти на роботі.
1. «Який у цьому сенс?»
Ця фраза наводить ваших співрозмовників на думку, що ви не в змозі зрозуміти ідею самостійно, вважає кар'єрний коуч Тара Софія Мор, тоді як вони хотіли б переконатися, що ви все зрозуміли. Замість цього експерт рекомендує сформулювати ваші сумніви інакше: «Що ви думаєте з цього приводу?».
2. «Це несправедливо»
Ваш обурений крик навряд чи якось змінить ситуацію. «Уникати цієї фрази варто з тієї простої причини, що краще утримуватися від скарг або, того гірше, пасивного ниття, незалежно то того, що саме вас обурює - неприємності на роботі або проблеми планетарного масштабу», - вважає Дарлін Прайс, автор статті «Добре сказано! Секрети успішних презентацій та переговорів».
3. «У мене не було на це часу»
Найчастіше це просто брехня. Якщо ви не знайшли часу для виконання завдання або забули про нього, краще призначити термін, до якого воно точно буде виконано, замість того, щоб пояснювати, чому прийматися за неї вже пізно.
4. «Просто»
«Я просто хотів перевірити», «Я просто думаю» - вживання цього словечка може здаватися абсолютно нешкідливим, але відволікає увагу від того, що ви говорите. «Коли ми говоримо «просто», ми боїмося, що нас вважатимуть сильнішими, ніж ми є», - вважає Мор. – Той, хто говорить, ніби займає оборонну позицію і вважає за краще виглядати трохи плаксивим і невпевненим». Позбавтеся від цього словесного паразита, і ваша мова буде звучати більш вагомо.
5. «Але я надіслав e-mail тиждень тому»
Якщо хтось не відповів вам, ваша турбота упевнитися, що ваше прохання отримано. Дійте на випередження в комунікаціях, будьте проактивними, а не змушуйте ваших колег відчувати провину під градом ваших докорів.
6. «Ненавиджу», або «Мене дратує»
Образам не місце в офісі, тим більше, коли вони спрямовані на конкретну людину або діяльність компанії. «Вони не лише демонструють незрілість, як на шкільному подвір'ї, а й створюють вибухонебезпечну ситуацію в колективі», - говорить Прайс.
7. «Я за це не відповідаю»
Навіть якщо це дійсно не ваш обов'язок, готовність допомогти означає, що ви командний гравець і можете пройти зайву милю заради спільної справи. Зрештою, ми всі за неї відповідаємо.
8. «Ви повинні були...»
Ці обвинувальні закиди швидше вселяють відчуття сорому. Проголошувач їх ніби показує пальцем на винуватого, - говорить Прайс. Краще використовувати позитивний підхід, наприклад: «У майбутньому я рекомендую...».
9. «Я можу помилятися, але...»
Прайс називає ці слова знецінюючими. Це означає, що вони одразу ж знижують вплив того, що ви збираєтеся сказати. «Уникайте будь-яких подібних фраз, які зменшують ваш авторитет і значення вашого внеску в роботу», - рекомендує вона.
10. «Вибачте, але...»
Ці слова відразу налаштовують проти вас, ви викликаєте роздратування оточуючих. «Не вибачайтесь за те, що ви збираєтеся зробити або сказати», - радить Мор.
11. «Взагалі», «Насправді»
«Взагалі-то це тут» або «Насправді, ви можете вчинити так» - випереджаючи вислів цими словами, ви створюєте дистанцію між собою і слухачем, ніби натякаючи, що тут є місце сумнівам. Спробуйте додати тому, що ви говорите, більш позитивного настрою.

www.e-xecutive.ru

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад