Обмежений фізично - не означає обмежений у своїх правах

Політика у сфері зайнятості населення забезпечує права інвалідів на працю через надання рівних можливостей на ринку праці, можливість оволодіння новими професіями, створення сприятливих умов для професійної самореалізації.
Службою зайнятості, перш за все, особам з особливими потребами забезпечено принцип вільного доступу до послуг. При зверненні до міськрайцентрів зайнятості інвалідам надається повний спектр послуг.
По-друге, вжито заходів для їх всебічного інформування.
В профінформаційних секторах центрів зайнятості діють спеціалізовані куточки, де розміщено матеріали з питань працевлаштування, можливостей навчання та соціального захисту інвалідів, які постійно поповнюються актуальною інформацією. Про це свідчать результати цієї роботи.
З початку 2014 року профорієнтаційні послуги отримали 0,6 тис. осіб з обмеженою працездатністю, в т.ч. 0,5 тис. осіб приймали участь у семінарах за різноманітною тематикою, 0,3 тис. інвалідів скористалися послугами профконсультантів, 60 інвалідів з числа зайнятого населення скористались можливістю взяти участь у заходах центрів зайнятості.
За результатами роботи 143 інваліди працевлаштовані, з них-60 осіб-після закінчення профнавчання, 43 особи направлені на професійне навчання за різними напрямками: це і провадження підприємницької діяльності, і сільське господарство, мисливство та надання пов’язаних з цим послуг, вирощування зернових культур, бобових та насіння олійних культур, будівництво споруд, надання перукарських, вантажних послуг та ін.
Особлива увага приділяється учнівській молоді, в т.ч. дітям-інвалідам. Під час профорієнтаційних заходів в ЗОНЗ профорієнтаційні послуги отримали 70 учнів-інвалідів.

www.dcz.gov.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад