Кожен третій випускник внз працевлаштовується "по блату"

Українці звикли отримувати свою першу роботу завдяки особистим знайомствам, а не професійним якостям.
З проблемою працевлаштування рано чи пізно стикається будь-який випускник вишу. Проте ні для кого не таємниця, що багатьох працевлаштовують на роботу батьки або знайомі. Згідно з проведеним опитуванням HeadHunter Україна, близько 31% випускників отримали своє перше місце роботи «по блату». Зовсім невелика кількість студентів бюджетної форми навчання працює за місцем офіційного розподілу - 4%. А ось переважна більшість знаходить місце під сонцем самостійно, відправляючи резюме роботодавцю. У той же час активні та цілеспрямовані студенти можуть отримати шанс пройти стажування в міжнародній компанії з подальшим працевлаштуванням. Таких програм багато і вони активно розвиваються. До такого висновку прийшли аналітики Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна в процесі аналізу орієнтованих на молодь проектів Премії HR-бренд Україна. Протягом періоду стажування студент встигає придбати необхідні практичні навички, а компанія, працевлаштувавши такого студента, отримує талановитого і лояльного працівника. У наші дні програми по роботі з молоддю є в багатьох міжнародних компаніях.
Наприклад, компанія JTI розробила Кар'єрні ігри - інноваційний формат комунікації з молодими фахівцями. Він передбачає навчання та відбір найбільш перспективних кандидатів до кадрового резерву компанії. Під час нього учасники мали змогу ознайомитися з компанією JTI в цілому, з її функціональними відділами і профілем ідеального кандидата в кожному з них. Також було проведено 2 майстер-класи з написання резюме та проходженню інтерв'ю. Після проходження стажування в функціональних відділах компанії 30% учасників було працевлаштовані.
Активні та цілеспрямовані студенти можуть отримати шанс пройти стажування в міжнародній компанії з подальшим працевлаштуванням. На даний момент сфера агробізнесу - одна з найдинамічніших сфер українського ринку. Постійний розвиток і розширення бізнесу робить агропромисловців одними з головних гравців ринку праці, а стабільність і прибутковість їх справи перетворює їх в дуже привабливих роботодавців. Саме для цього, група компанійUkrLandFarming запустила проект для молодих фахівців «Успішний старт». В рамках проекту учасники пройшли теоретичне навчання по введенню в сучасний агробізнес, навчання з розвитку особистісних навичок і професійне навчання на підприємствах.

www.dengi.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад