У Німеччині прогнозують повну зайнятість населення

У Німеччині прогнозують повну зайнятість населення

У найближчому майбутньому Німеччина може вийти на повну зайнятість працездатного населення на тлі впевненого відновлення економіки країни. Такий прогноз озвучив міністр економіки ФРН Райнер Брюдерле під час свого виступу в Бундестазі, передає Reuters.

"Настрій німців помітно поліпшується. Ми знову вкладаємо та витрачаємо гроші: до людей вертається впевненість, і вони активно роблять покупки", - заявив Брюдерле. "Настрої бізнесу перед Різдвом багатообіцяючі, економічний підйом цього року принесе нам по-справжньому щасливе Різдво", - зазначив міністр.

За його даними, чисельність безробітних на даний момент у країні становить 3 млн осіб, тоді як у розпал кризи показник досягав 5 млн, однак у доступному для огляду майбутньому країна вийде на повну зайнятість. "Я переконаний, що в найближчому майбутньому ми вийдемо на повну зайнятість. У декількох південних областях країни це вже відбувається", - повідомив він.

За словами міністра, ріст економіки підтримує не тільки експортне виробництво, на якому зайнятий кожен четвертий працюючий у ФРН, але й збільшення обсягів приватного споживання.

"На внутрішній попит зараз доводиться біля половини драйверів економічного росту, і експерти уряду прогнозують, що в майбутньому році на нього буде доводитися 90% росту", - заявив міністр.

У жовтні 2010 року - вперше з листопада 2008 року - чисельність безробітних у країни опустилася нижче 3 млн осіб, і рівень безробіття досягнув 19-річного мінімуму - 7,5%.

Джерело: http://www.k2kapital.com

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад