Примарна робота - складання ручок

Примарна робота - складання ручок

Асоціація виробників і імпортерів рекламно-сувенірної продукції України ("АВІРСУ") закликає рекрутингові компанії та сайти з працевлаштування звернути увагу на "шахрайські пропозиції роботи", пов'язані зі складанням вдома ручок відомих світових бурштинів. Про це говориться в офіційному зверненні асоціації.

За даними "АВІРСУ", два місяця тому сайт, що пропонує роботу вдома по складанню ручок, вже викликав резонанс у Росії. "Там цей сайт вже не працює. Зараз подібний сайт з'явився в Україні. Компанія пропонує складання ручок вдома, але за кур'єрську доставку бажаючим заробити потрібно заплатити від 85 до 500 грн. грошовим переказом", - зазначають в асоціації.

На сайті зазначені ручки "Rou Bill" і "Senator", ексклюзивним представником яких в Україні є компанія "Бюрократ". "Ані компанія "Бюрократ", ані її російські партнери не мають жодних відносин із зазначеною на сайті компанією", - говорять в "АВІРСУ".

Короткий огляд вакансій, розміщених на українських Інтернет-ресурсах, показав, що подібні оголошення дійсно зустрічаються. При цьому в якості максимально можливого потенційного заробітку встановлюються суми від 400 до 1500 у.о.

"Також варто звернути увагу й на те, що жоден провідний світовий виробник ручок не дозволив би своїм ексклюзивним представникам здійснювати складання вдома, тому що компанії дорожать репутацією якості своїх брендів. Крім того, виходячи з умов, запропонованих компанією, збирачеві ручок дістається ексклюзивна ручка вартістю лише 0,15 грн. (це оплата за складання однієї ручки, однак збирач ручок може їх і не повернути)", - повідомляють в асоціації.

У зв'язку з викладеним асоціація просить компанії з працевлаштування уважніше поставитися до розміщення подібних пропозицій про роботу, і виключити їх. Крім того асоціація просить повідомляти про виявлення подібних сайтів і вакансій і зобов'язується надати всім бажаючим інформацію про те, чи дійсно та чи інша компанія є ексклюзивним представником рекламно-сувенірної торговельної марки.

Джерело: ЛІГАБізнесІнформ

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад