Чи буде падіння гривні?

Чи буде падіння гривні?

Одним з імовірних сценаріїв розвитку ситуації на валютному ринку в 2011 році може стати девальвація гривні до рівня, як мінімум, 12 грн за долар, повідомив директор аналітичної групи Da Vinci AG Анатолій Баронін.

Він пояснив, що у разі девальвації гривні обсяг валюти на ринку стане надмірним, і Національний банк зможе використати частину золотовалютних резервів для покриття зовнішніх заборгованостей, основні виплати за якими припадуть на 2013-2016 роки.

За словами Бароніна, виходячи з наявної на сьогодні ситуації, зростання золотовалютних резервів за рахунок залучених кредитних коштів забезпечує додаткову емісію гривні.

"Відповідно, Україна в разі девальвації виграє двічі: з одного боку, звільняться кошти для відшкодування зовнішніх боргів, з іншого - будуть підтримані експортери", - зазначив експерт.

До того ж, за його словами, подібними діями буде знівельована випущена з початку цього року гривнева маса.

Нагадаємо, що керівник групи радників глави НБУ Валерій Литвицький раніше заявляв, що звинувачення політиків на адресу Нацбанку і уряду в незабезпеченій емісії повністю не відповідають дійсності.

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад