Маріупольські інваліди хочуть працювати

Маріупольські інваліди хочуть працювати

В управлінні праці та соціального захисту населення (УПСЗН) зазначають, що останнім часом до них за інформацією про можливі вакансії звертається все більше інвалідів.

«У першу чергу ми дивимося на медичні протипоказання, якщо таких немає, людині нічого не заважає отримати роботу», - повідомили в УПСЗН Орджонікідзевського району.

А ось інваліди на візках скаржаться, що для них роботи практично немає.

«В основному в центрі зайнятості пропонують роботу «ходячим» інвалідам, але ж і серед людей, які вимушені проводити життя в інвалідній колясці, чимало фахівців. Єдина перешкода для них - вузькі двері та ліфти, а також відсутність пандусів в установах і на підприємствах», - говорить радник міського голови з проблем доступності Олена Молоданова.

Тим часом, фахівці управління праці зауважують, що інвалідам на візках, за висновком МСЕК, можна працювати лише вдома.

«А такі вакансії центри зайнятості не пропонують. Та й підприємства фахівців-інвалідів на візках на роботу запрошують вкрай рідко», - відзначили в УПСЗН.

У той же час Олена Молоданова впевнена, що люди з обмеженими фізичними можливостями - одні з найбільш відповідальних працівників. Адже, якщо звичайна людина може з легкістю змінювати місця роботи, то інвалід буде триматися за неї, розуміючи, що для нього це єдина допомога до маленької пенсії.

Джерело: «Маріуполь–Експрес».

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад