Соціальний педагог

Соціальний педагог

Соціальний педагог - представник особливої, делікатної та гуманної професії. Він є посередником і сполучною ланкою у взаємозв'язку особистості, родини та суспільства.

Соціальний педагог - фахівець, який організовує виховну роботу з дітьми, молоддю та дорослими в різних соціокультурних середовищах (родина, навчальний заклад, дитячий будинок, притулок, трудовий колектив, установа додаткової освіти й ін.). Соціальний педагог вивчає психолого-педагогічні особливості особистості та вимоги, виявляє інтереси та потреби, відхилення в поведінці, конфліктні ситуації і надає своєчасну соціальну допомогу та підтримку, сприяє реалізації прав і свобод клієнтів, забезпеченню охорони їхнього життя та здоров'я (фізичного, психічного та духовного).

Соціальний педагог - фахівець, компетентний у питаннях надання педагогічної, психологічної, психотерапевтичної, соціальної допомоги людям, які потребують цієї допомоги. Потреба в таких послугах дуже велика, тому що розшарування суспільства, поява соціальних сиріт, скорочення кількості установ додаткової освіти, ріст злочинності, наркоманії, токсикоманії, збільшення кількості підлітків з девіантною поведінкою збільшує проблеми родини та сімейного виховання.

Соціальний педагог повинен мати наступні якості:

· абстрактно-логічне мислення;

· розвинену увагу;

· концентрацію уваги;

· почуття такту;

· емпатію;

· наполегливість;

· чесність;

· гарну пам'ять;

· розподілення уваги;

· емоційну стійкість;

· комунікабельність;

· організаторські здібності;

· гуманізм;

· порядність;

· розвинуту мову.

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад