Які переваги дає освіта MBA?

Які переваги дає освіта MBA?

За статистикою, випускники програм МВА мають більш високий прибуток і займають більш солідні посади в порівнянні з людьми

Збільшення зарплати і різкий стрибок у кар'єрі - це наслідок підвищення професійного рівня і зміни світогляду випускників.

Крім того, власників ступеня МВА інакше сприймають потенційні роботодавці та керівництво компаній, в яких вони працюють в даний момент.

Переваги навчання на програмах МВА важко переоцінити. Важливо розуміти, що це не просто професійна кваліфікація, а повноцінна післядипломна освіта. Випускники МВА повертаються у світ бізнесу з глибоким розумінням того, як будується управління компанією.

Є й інші переваги, непомітні відразу, але від того не менш важливі. Навіть якщо ви не заробляєте багато грошей, перед вами відкриються нові можливості. У випускників МВА з'являється безліч варіантів і перспектив подальшої кар'єри.

МВА - це солідне досягнення. Ця кваліфікація підтверджує серйозне ставлення до професії. У сфері управління панує настільки висока конкуренція, що домогтися успіху менеджерові-самоучці надзвичайно складно. Сьогодні не можна покладатися на роботодавця в тому, що він забезпечить вам гарантовану зайнятість. Тому дипломи мають значення, а в області менеджменту їх наявність є обов'язковою умовою.

І ще, МВА - це весело. Навчання на програмі однієї з провідних бізнес-шкіл залишить у вас масу яскравих вражень. Слухачі працюють в групах, разом аналізуючи складні бізнес-кейси, працюючи над консалтинговими проектами, обговорюючи поточні події і тенденції в світі бізнесу. Крім роботи в команді студенти розвиваються як лідери. Це одна з найважливіших якостей в бізнесі. Крім того, МВА - це прекрасна можливість зустрітися зі схожими на вас професіоналами з усього світу. Мережа знайомств, частиною якої ви станете, буде служити вам протягом усього життя.

Випускники програм всіх бізнес-шкіл світу, які отримали МВА, сходяться на думці про те, що навчання дає наступні результати:
Повний спектр спеціалізованих знань;
Уявлення про взаємодію різних елементів бізнесу;
Ділові та дружні контакти (network).

Розглянемо їх докладніше.

Повний спектр спеціалізованих знань

Отримані знання відносяться до самих різних галузей сучасного бізнесу. Часто менеджери не мають можливості освоювати новий матеріал на робочому місці. Але відмінність керівника від фахівця полягає саме в тому, що перший повинен розуміти більше, ніж його підлеглі. Нестача знань ускладнює розвиток кар'єри і рух до провідних позицій. Тому серед причин отримання ступеня МВА ця є однією з найпоширеніших. Слухачі бізнес-шкіл вивчають як базові економічні дисципліни, так і спеціальні предмети, необхідні в бізнесі. Крім загальних курсів студентам пропонується велика кількість занять за вибором.

Уявлення про взаємодію різних елементів бізнесу

Для того щоб бути успішним менеджером, недостатньо просто володіти вичерпною інформацією про маркетинг або фінанси. Необхідно знати, як вони пов'язані між собою і як зміни в одній з частин впливають на результат процесу в цілому. Бізнес-освіта дає глобальне бачення роботи організації як єдиної системи. Багато випускників, відзначаючи цей момент, формулюють його як "зміна світогляду". Тим самим вони підкреслюють, настільки важливий для них такий підсумок навчання.

Ділові і дружні контакти

Даний фактор не менш важливий, ніж два попередні. Більш того, випускники часто оцінюють заведені зв'язки як найбільш значущий результат програми МВА. Вони знають номери телефонів та адреси електронної пошти людей, з якими разом навчалися. Ці дружні та ділові контакти допомагають протягом усього життя.

Багато випускників говорять, що цінність МВА полягає "не в умінні вирішити будь-яку проблему, а в знанні, де шукати її рішення і кому поставити запитання".

Існує і така точка зору: "В цілому бізнес-школи майже не дають нових знань, а структурують вже існуючі. Але зате роблять це першокласно".

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад