Де зараз потрібні люди, готові працювати в Новий рік?

Де зараз потрібні люди, готові працювати в Новий рік?

Для когось кінець грудня - час неробства, а для когось - шанс заробити. Адже у святковий період робочих рук не вистачає, от і роботодавці набирають людей на тимчасову роботу. Де зараз потрібні люди, готові працювати у свята.

НА ДОПОМОГУ ДІДОВІ МОРОЗОВІ

Додалося роботи в кур'єрів. Доставляючи подарунки, поздоровлення та поштові відправлення як в офіси, так і в поштові скриньки, можна заробити від 10 до 12 грн. на годину. Працюючи по 6 годин на день, за тиждень можна додати до свого бюджету 420-500 грн.

КУЄМО ГРОШІ БІЛЯ КАСИ

Незвичайний спосіб заробити підказує часом саме життя. Дуже добре виходить особливо в останні дні перед святами, коли люди вже вихідні, починають впритул займатися закупівлею продуктів і подарунків і в супермаркетах вишиковуються кілометрові черги. Але стояти в них не в усіх є час. А у вас є, і ви пропонуєте своє місце в каси тим, хто стоїть у хвості, за невисокою ціною - лише по 5 грн. Якщо взяти на роботу членів родини, з 15.00 до 22.00, працюючи «не покладаючи ніг», всім разом можна заробити до 1000 грн. І ділити не треба - все піде в один сімейний казан. Тільки вибирайте супермаркет побільше, щоб кас було багато.

НА ЗАМІНУ НЯНЬЦІ

Якщо у вас є досвід роботи нянькою або домробітницею, сміло можете звертатися в агентства з підбору персоналу. Це також одні з найбільш затребуваних професій на період свят. «Домробітниць запитують власники великих будинків. Як правило, у них уже є постійна робітниця, але для передсвяткового прибирання можуть взяти й помічницю. Так само й з няньками. Постійних, зазвичай, відпускають у невелику відпустку, а на вихідні наймають змінницю», - розповідає Олександра Зайцева, менеджер з розвитку та персоналу агентства домашнього сервісу «Хазяєчка».

Агентства з ім'ям дорожать своєю репутацією та співробітничають тільки з перевіреними кадрами. Запитуваний досвід роботи - не менше року. Також будуть потрібні меддовідки та рекомендації. Тарифи по прибиранню будинку залежать від складності виконуваних робіт. За 8-10 годин роботи платять 400-800 грн. Послуги няньки цінуються вище, ніж звичайно: якщо стандартна такса для няньки 50 грн. на годину, то на новорічну ніч вона становить мінімум 100 грн.

ОФІЦІАНТ НА ДЕНЬ

Пошукати грошового щастя можна й у ресторанах. За словами Ростислава Атаманчука, керуючого рестораном «Панорама», тимчасові працівники потрібні для обслуговування великих заходів, коли співробітників ресторану недостатньо. «Як правило, для банкетів або фуршетів кількістю понад 300 осіб», - уточнює експерт. А зараз сезон «корпоративів», так що подібні «великі заходи» проводяться щодня, аж до 31 грудня, і проблем з пошуком підробітку бути не повинно. Правда, якщо в супермаркетах на тимчасову роботу готові брати людей без досвіду, то в ресторанах він потрібен. «Крім того, перевага віддається чоловікам до 30 років», - говорить Марина Солієнко, директор ресторану «Шангрила».

Оплата тимчасового працівника в ресторані залежить від його кваліфікації та статусу заходу. За зміну в 12 годин можна заробити від 200 грн. до 600 грн. І це може бути максимум, тому що, за словами Марини Солієнко, тимчасових офіціантів найчастіше наймають на один день. Порада - ідіть на підробіток у ті заклади, де частина суми виплачують авансом, а решту грошей - після закінчення роботи.

ЗАРОБЛЯЄМО НА ПОДАРУНКОВИХ АКЦІЯХ

Зараз будь-який поважаючий себе торговий центр проводить подарункові акції. А для них потрібні молоді люди приємної зовнішності, які можуть пропарити рекламований товар, інакше кажучи промоутери. «На Новий рік вони найбільш затребувані», - стверджує Олена Попова, керівник департаменту рекрутингу компанії «Моржова та партнери». За годину роботи платять у середньому 17-25 грн. Як правило, робота - 4-5 годин на день. Загалом на подарунковій акції, що буде тривати з 22 по 31 грудня, можна заробити 1250 грн. Порада - вибирайте ту компанію, що видає за роботу у святковий день премію. Такі є. Головне - добре пошукати.

ПРОДАВЕЦЬ «КРАСУНЬ»

Найбільш ходовий товар другої половини грудня - ялинки. Тому зараз, мабуть, однією з найбільш затребуваних є вакансія продавця колючого товару. Забивши в пошукачі 3 заповітні слова «потрібен продавець ялинок», я в лічені секунди знайшла близько десяти подібних пропозицій. Здивувала різниця в оплаті. Наприклад, продавцеві штучних ялинок і новорічних іграшок біля торгового центра за 2 тижні роботи з 8.00 до 19.00 обіцяють заплатити 4000 грн. А ось у цьому оголошенні: «У передноворічні дні, у період з середини по кінець грудня фірмі необхідні продавці ялинок на ринку. Місце продажу центральні райони Києва. Графік роботи з 7.00 до 20.00», - обіцяють заплатити лише 1500 грн. Втім, зарплата в 4000 грн. може просто бути наживкою, щоб клюнуло якнайбільше людей. Її можуть «намалювати» з врахуванням ну дуже жвавої торгівлі зеленим товаром. Адже, як правило, продавець одержує 50-100 грн. на день плюс 5% від проданого товару. Порада: погоджуйтеся на ту роботу, де платять щодня, а не наприкінці договірного періоду.

В МАГАЗИНІ

Всі свята супроводжуються купівельним бумом, тому супермаркети мають потребу в додатковій робочій силі. «Ми набираємо тимчасових співробітників для роботи протягом чотирьох днів напередодні Нового року», - повідомила Оксана Стеценко, замдиректора з персоналі мережі супермаркетів «Сільпо». За касу тимчасових співробітників не посадять. Зазвичай їх набирають для упакування товарів, прибирання приміщень, вивантаження товарів. Для такої некваліфікованої роботи досвід не потрібен. Платять, щоправда, за неї небагато: за годину лише 8-12 грн. Разом, за 4 дні, якщо працювати щодня по 8 годин, можна заробити близько 400 грн.

Про подібні вакансії ви можете довідатися як на сайтах з працевлаштування, так і безпосередньо в супермаркеті. «Підходите до магазину, запитуєте, скажемо, в охоронця, де перебуває фахівець з персоналу або адміністратор. Вони вам розкажуть про наявність подібних вакансій», - розповідає Оксана Стеценко. Порада: підходите в центральні супермаркети мережі. Там будуть знати, у якому з, скажімо, десяти магазинів потрібні люди.

ШЕФ, ДВА ЛІЧИЛЬНИКИ!

«Попит на послуги таксі у святкові дні в середньому зростає на 20-30% від кількості замовлень у п'ятницю-неділю, - розповідає Іван Чикав, директор компанії «Алло таксі». - Але заробити на період свят можливо тільки в дрібних конторах. У солідних компаніях, що працюють на ринку протягом багатьох років, суворі вимоги до водіїв і до автомобілів, тому влаштовуватися туди на 2-3 дні немає сенсу». За новорічну ніч, за словами Івана Чикала, можна заробити 500-1000 грн. Кому як пощастить. При цьому 10% віддасте службі таксі за постачання замовлень.

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад