Фріланс стає все більш популярним

Фріланс стає все більш популярним

Завдяки розвитку Інтернету в Україні, фріланс-робота набирає все більшу популярність. Mojazarplata.com.ua довідалася, хто найбільш затребуваний на ринку фріланс-послуг в Україні, і скільки можна заробити не виходячи з будинку

Фріланс-робота - це спосіб здійснення професійної діяльності, що не передбачає тривалого працевлаштування або штатної роботи. Тобто фрілансер може виконувати якісь роботи зовсім без договору або за договором підряду.

Фріланс-роботу варто шукати на спеціальних біржах. Там роботодавець вивішує об'яву про конкретне завдання, терміни виконання, вимоги і оплату. Серед тих, хто на неї відгукнеться, роботодавець вибере того, хто йому підходить.

Хто найбільше користується попитом на ринку фріланс-послуг в Україні?

Найбільше пропозицій фріланс-роботи для програмістів, особливо затребуване написання програм для веб-сайтів. Оплата тут найбільш висока. За одне замовлення фрілансер-програміст може заробити від 10-15 доларів США за 5-10 хвилин (написання невеликого скрипту), до сотень доларів США за 2-5 днів (написання програм).

Ще одна велика ніша — написання різних текстів: від журналістських і рекламних статей до курсових і дипломних робіт. Однак, цей напрямок куди менш вигідний - замовники часто пропонують зовсім маленьку оплату: від 1 долара США за 1000 символів. Однак, більш досвідчені та кваліфіковані "письменники" можуть розраховувати на вищі гонорари.

Третя найпоширеніша категорія фрілансерських послуг - графічний дизайн. Завдання тут попадаються від чисто технічних, наприклад, перевести готовий логотип у векторне зображення за 10 доларів США, до кропітких та творчих, типу створення ілюстрацій і складних схем. На них дизайнер цілком може заробити до 300 доларів США за 2-3 дня роботи.

Крім того, на ринку фріланс-послуг багато пропозицій для веб-дизайнерів і архітекторів. Тут також можуть пошукати роботу бухгалтери, менеджери та маркетологи.

Що необхідно знати, щоб стати фрілансером?

Ті, хто хоч раз пробував працювати фрілансером, в один голос стверджують: головне - це самодисципліна, адже сидіння вдома дуже розслаблює. Крім того, без великого портфоліо на фріланс-біржі робити нема чого. Тільки досвідченим професіоналам вигідно працювати фрілансерами. Саме на них у першу чергу звертають свою увагу роботодавці. Багато досвідчених фрілансерів стверджують, що можуть за тиждень заробити стільки ж грошей, скільки заробили б за місяць роботи в офісі. А от новачкам доводиться виконувати купу завдань за зовсім невеликі гроші для того, щоб наповнити своє портфоліо.

В іншому, фріланс-робота - це гра з великими ризиками, а значить і з більшими виграшами. Комусь вона підійде, а іншим і надалі прийдеться працювати в офісі.

Джерело: http://dengi.ua/

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад