Професія - іміджмейкер

Професія - іміджмейкер

Кінцева мета іміджмейкера - розробити для клієнта образ, який допоможе йому найбільш успішно досягати поставлених професійних й особистих цілей: підібрати зачіску, макіяж, одяг, аксесуари. Всі зовнішні атрибути повинні підходити один одному та працювати на загальне завдання.

Специфіка професії:

Ця професія вважається молодою не тільки в Росії, але й в усьому світі: їй усього кілька десятків років. Тому навіть серед самих іміджмейкерів немає єдиної думки, чим же саме повинен займатися фахівець з іміджу.

У салонах краси він консультує клієнтів, намагаючись за допомогою зачіски та макіяжу знайти підходящий образ. На відміну від рядового перукаря або візажиста, це фахівець-універсал, який розбирається у всьому.

В PR-агентствах іміджмейкери займаються просуванням конкретного кандидата на виборах, створенням сприятливого образа, що сподобається виборцям, працює з політиками та бізнесменами. Він займається не тільки підбором зачіски та макіяжу, але й аксесуарів, одягу, розробляє загальний стиль.

Найбільш почесна посада для іміджмейкера - імідж-аналітик. Він керує групою фахівців, які "ведуть" клієнта або організацію, виявляють й аналізують факти успіху та невдачі підприємства, працюють над його "добрим ім'ям".

Місце роботи:

Салони краси, PR-агентства.

Особисті якості:
бездоганний смак і почуття стилю
такт і витримка
креативне мислення
комунікабельність
відповідальність

Кар'єра та зарплата:

Різниця цін на послуги іміджмейкерів дуже велика: заробіток залежить від його кваліфікації, комплексу послуг і популярності.

Іміджмейкер-стиліст у салоні заробляє від 1000$. А вартість комплексу послуг іміджмейкера-політтехнолога стартує з оцінки 15000$.

Освіта:

Останнім часом навчальних закладів, які готують іміджмейкерів, з'явилося досить багато. Але в державному реєстрі спеціальностей іміджелогії й іміджмейкерів немає. Тому в дипломах державного зразка ці слова можуть фігурувати лише як назва спеціалізації.

У деяких вузах курси з іміджелогії читають на факультетах зв'язків із громадськістю або менеджменту.

Більш глибокі знання в області іміджелогії можна одержати в профільних спеціалізованих навчальних центрах.

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад