Безробіття. Небезпека здоров'я

Безробіття. Небезпека здоров'я

Такого висновку дійшли австралійські медики.

Результати дослідження австралійських медиків, проведені за замовленням Королівського медичного коледжу, показали наступне. Люди, які не працюють понад шість місяців, більше піддаються ризику виникнення небезпечних захворювань - серцево-судинних і респіраторних. Крім того, у них набагато частіше спостерігаються психічні розлади та відхилення, а також суїцидальні наміри. Ризик самогубства в таких групах дуже підвищений.

Керівник дослідницької групи доктор Мері Уайт спробувала дати пояснення цьому факту. За її словами, робота в значній мірі задовольняє потреби людини в активності та спілкуванні. Також працюючі люди менше вживають алкогольні напої та тютюн. Ще один досить важливий фактор - соціальний: громадяни, які мають роботу, у матеріальному плані зазвичай заможніші за непрацюючих. Відповідно, у них набагато більше можливостей піклуватися про своє здоров'я.

Як підрахувала доктор Уайт разом з колегами, відсутність роботи позначається на здоров'я в такий же спосіб, як викурювання десяти пачок сигарет щодня. Особливо сильно це впливає на молодих працездатних чоловіків. Чоловіки більше орієнтовані на соціальні досягнення та кар'єру. Якщо вони залишаються без роботи більше, ніж на півроку, ризик самогубства для них зростає на сорок відсотків.

Джерело: http://www.medikforum.ru/

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад