В Україні працюють менше двох третин українців

В Україні працюють менше двох третин українців

За останні три роки третина українців (31%) виявлялися в ситуації, коли більше трьох місяців не мали роботи або займалися її пошуком.

Частіше за інші вікові категорії в ситуації безробіття опинялася молодь до 30 років, сільські жителі, а також жителі західних і південних областей, повідомляється в дослідженні R&B Group.

Згідно з дослідженням, в даний час працюють дві третини українців (60%). Також наголошується, що в порівнянні з початком 2018 року, частка працюючих українців зросла на 7%. 83% працюючих українців зайняті на одній постійній роботі, кожен десятий (11%) працює на додатковій.

При цьому тих, хто працює на одній роботі, трохи більше серед жителів Сходу та Центру України, а тих, хто має одну додаткову роботу, – на Заході та Півдні країни. Також дослідники зазначають, що переважна більшість українців (86%) в даний час не займаються пошуком роботи, тоді як шукають роботу 14% жителів країни. Найчастіше шукають роботу чоловіки, сільські жителі, мешканці Західної України і громадяни до 40 років.

Слід зазначити, що результати цих досліджень практично не відрізняються від даних, які наводить Держстат. Так, за інформацією відомства, у другому кварталі 2019 го рівень зайнятості населення від 15 років (не від 18-ти, як в дослідженні R&B Group) і старше становив 52,2%, а серед населення у віці 15-70 років – 58,6%.

Дослідження проводили з 7 по 16 вересня 2019 року, опитавши 2001 респондента.

ubr.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад