Гачок для безробітних

Гачок для безробітних

За 100-200 гривень шахрай із витонченою майстерністю запевнить у захмарній зарплатні та пообіцяє найкомфортніші умови праці. Шукати роботу через Інтернет нині популярно, зручно, проте, як кажуть люди з досвідом безробіття,- не ефективно. Інколи навіть небезпечно, оскільки часто можна потрапити у пастку, яку любителі легкої наживи вміло замасковують за перспективною посадою. Довірливі й зневірені у пошуках заробітку люди не одразу викривають тенета. А коли вже й потрапляють до шахрайської системи, то зазнають матеріальних збитків, повернути які практично неможливо.

Халепа з Анатолієм Шуменком трапилася два місяці тому. Втративши посаду дизайнера інтер’єра в одній зі столичних фірм, Анатолій кинувся шукати нову роботу. “Жити сім’ї за щось треба ж, та й хазяйка за квартплату 19 числа щомісяця бере,- розповідає засмучений Анатолій.- От і розпочав я з найпростішого і найпопулярнішого - з Інтернету. Розмістив резюме на сайтах із працевлаштування та й став чекати відповіді. Вже за два тижні надійшла перша пропозиція. Відхилив через низьку зарплатню. Потім настав місяць затишшя без жодної пропозиції. Якось на електронну скриньку прийшла вакантна пропозиція на нововідкритій студії інтер’єру “БреСто”. Зарплатня стартувала від 720 доларів із подальшим зростанням. (Це в той час, коли середня зарплатня дизайнера в Києві 400 доларів!)”.


Анатолій повівся на наживку. Адресу для співбесіди обіцяли вказати після того, як на зазначений мобільний номер він перекаже 200 гривень. “Оскільки час піджимав, а описані перспективи були доволі привабливими та переконливими, я надіслав потрібних дві сотні,- ділиться гірким досвідом із працевлаштування Анатолій.- У sms прийшла адреса менеджера, який чекатиме мене о 10.00 ранку на вулиці Драйзера на співбесіду”. Вже наступного ранку Анатолій Шуменко стояв перед будинком на Драйзера. Та виявилося, що в тому будинку, окрім стоматологічної клініки та взуттєвого магазину, нічого подібного до студії інтер’єру “БреСто” немає і не було. Зателефонувавши за номером, на який ще вчора перерахував 200 гривень, почув стандартне: “На жаль, абонент не може прийняти ваш дзвінок”. Повернувшись впорожні додому, надіслав електронного листа туди, звідки прийшла пропозиція. Але на відповідь і досі очікує.


Таких ошуканих безробітних як Анатолій нині - безліч. Звертаючись до Всесвітньої мережі за пошуком омріяного місця роботи, люди можуть лишитися ні з чим, та ще й зазнати збитків. “Хрещатик” з’єднався зі службами з працевлаштування, щоб з’ясувати, як можна вберегтися від таких неприємностей і які “фірми” краще одразу оминати.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад