Заборгованість із заробітної плати за останні півроку зменшилася на 19,3%

Заборгованість із заробітної плати за останні півроку зменшилася на  19,3%

„За період діяльності нинішнього Уряду заборгованість із заробітної плати зменшилася на 335,8 млн. грн., що у відсотковому відношенні складає 19,3%. Таким чином, на сьогодні заборгованість складає суму у 1 401,9 млн. грн.”, - констатував заступник Міністра праці та соціальної політики Володимир Матвійчук на сьогоднішньому засіданні Комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

Згідно із Протокольним рішенням наради під головуванням Прем`єр-міністра України Миколи Азарова, яка відбулась 8 червня 2010 р. та розпорядженням Кабінету Міністрів України від 11 серпня 2010 №1609-р „Про затвердження плану невідкладних заходів щодо погашення заборгованості із заробітної плати”, у червні-серпні заборгованість мала скоротитися на 37,6 відсотка.

За вказаний період виконали завдання щодо скорочення заборгованості із заробітної плати Мінвуглепром, Мінтрансзв’язку, МОЗ, Мінжитлокомунгосп, Мінприроди, Мінюст, МКТ, Мінпраці, Укравтодор, Держкомтелерадіо, Держкспоживстандарт, Держкомзем, Держспецзяв’язку, Дніпропетровська, Київська, Рівненська обласні та Севастопольська міська державні адміністрації.

Інші центральні та місцеві органи виконавчої влади забезпечили лише часткове виконання завдання щодо скорочення заборгованості.

Для вирішення питання із заборгованістю Комісія прийняла ряд рішень, одним з яких рекомендувала керівниками органів державної влади виїхати безпосередньо до підзвітних їм державних підприємств та організацій, які мають заборгованість із заробітної плати. Результати детальних досліджень ситуації на кожному „проблемному” об’єкті вирішуватимуться індивідуально.

Також найближчим часом Комісія розгляне питання щодо погашення заборгованості із зарплати на підприємствах, що знаходяться у стані банкрутства.

„Ситуація складна, але всі повинні чітко усвідомити, що заборгованість із заробітної плати – це особиста відповідальність керівників цих відомств. І кожний керівник має бути особисто зацікавлений у найшвидшому позитивному вирішенні цього питання”, - підсумував Володимир Матвійчук.

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад