Чверть працездатного населення України працює нелегально

Чверть працездатного населення України працює нелегально

Як передає УНІАН, сьогодні під час засідання Національної тристоронньої соціально-економічної ради при Президенті України мова йшла про законодавче забезпечення реформування пенсійної системи 

«Таким чином, зайняте «в тіні» населення не платить внески до Пенсійного фонду, і тим самим збільшує навантаження на легальний бізнес», – зазначив Олексій Мірошниченко. Враховуючи те, що частка працездатного населення України становить 60%, близько четвертої частини працездатного населення України працює в «тіні».

На його думку, перед запровадженням пенсійної реформи, з проектом якої виступає уряд, необхідно розглянути і прийняти Трудовий кодекс, який повинен врегулювати питання тіньових заробітних плат – вивести їх з тіні. «Трудовий кодекс має підготувати країну до пенсійної реформи», – сказав голова КРУ.

Крім того, він вважає, що пенсійна реформа закладе конфлікт поколінь в Україні, коли необхідно буде виділяти квоти на робочі місця для молоді. Це питання також необхідно вирішувати перед запровадженням реформи.

Нагадаємо, у грудні 2010 року Кабінет міністрів подав на розгляд Верховної Ради України проект закону «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи».

 

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад