Три типи керівників, яких ніхто не любить

Три типи керівників, яких ніхто не любить

Я керівник, ти дурень
Теоретично підвищення на посаді, призначення на керівну посаду як би натякає, що ви проявили себе краще за інших і відрізняєтеся якимись видатними здібностями. Але практично це зовсім не означає, що всі інші дурні і не так кмітливі.
Хороший керівник – не той, хто більше за всіх знає, а той, хто вміє зібрати чужі знання і направити їх на спільну справу. Він не намагається бути попереду планети всієї, а з мудрістю поступається колегам. Він вислуховує думки і тільки потім робить висновки. Працювати під керівництвом такого керівника – одне задоволення.
А ось вискочок і всезнайок, особливо на керівних посадах, не любить ніхто. Якщо ви самі знаєте, що і як робити, тоді навіщо вам ціла команда фахівців?
Я не боягуз, але я боюся
Протилежність першого типу. Цей герой, навпаки, тільки й чекає можливості сховатися за чужу спину. Власної відповідальності він не визнає, тому завжди шукає, хто винен, а хто правий. І якщо щось пішло не так, він неодмінно знайде винного.
До того ж, він ніколи не наважиться на що-небудь нове, боїться будь-яких наслідків і вважає за краще просто «їхати по накатаній», авось обійдеться. Тим, хто жадає розвитку, інноваційних рішень і динамічного узгодження планів, з таким шефом буде ой, як складно спрацюватися.
Переможець по житті
Багатьом у житті доводилося стикатися з шефом, який завжди визнавав тільки особисті перемоги. Навіть якщо над завданням працювали 50 осіб, усі лаври він прийме на свій рахунок. Будь-яка перемога, будь-який успіх – це, вже звичайно, його заслуга. Це саме він створив такі умови роботи, які вас надихнули, це він зібрав команду переможців, це він продумав все до дрібниць, і результат теж його. Він ніколи не оцінить роботу окремих гравців команди, не визнає чужих заслуг і взагалі навіть не помітить, що крім нього, працюють ще й інші люди.
Така позиція спочатку програшна, тому що справжні фахівці довго працювати під керівництвом такого одноосібника не зможуть. А без них і відсутність талантів керівника швидко відкриється. Тому радіти в променях слави доведеться недовго. Задумайтесь!
https://www.work.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад