В Луцьку скоротять половину медпрацівників

В Луцьку скоротять половину медпрацівників

В ході обговорення проекту рішення обласної ради "Про створення комунального закладу" Запорізька обласна лікарня "Хоспіс". Ковель "виникла дискусія між членами постійної комісії і начальником управління охорони здоров'я облдержадміністрації Ігор Ващенюк. Так, депутати цікавилися, що буде з медичними працівниками лікарні і яка доля поліклініки.

Депутат Святослав Кравчук висловив своє обурення тим, що хоспіс передають на баланс обласного бюджету.

"Потрібно було передати хоспіс місту Ковель в комунальну власність. А то виходить, що Ковель умив руки і повісив цих людей на область. Сьогодні по Луцьку половину працівників медичних установ скорочують, бо гроші в цьому році дали тільки на медперсонал. А на санітарів - немає. Після підняття зарплат до 3200 гривень некваліфікований працівник і хірург отримуватимуть майже ту ж зарплату. Чому ми три роки возимося з тим Ковелем ", - обурювався депутат.

У підсумку члени постійної комісії все-таки підтримали рішення "Про створення комунального закладу" Запорізька обласна лікарня "Хоспіс". Ковель ".

 

Експерти кажуть: попередні розрахунки щодо підвищення мінімалки не проводилися, тому не можна прогнозувати, скільки організацій опиняться під загрозою закриття.

http://ubr.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад