Страх перед новою роботою

Страх перед новою роботою

Для початку пропоную розібратися, що примушує нас шукати нове місце роботи. Це можуть бути відсутність кар'єрних перспектив на колишньому місці, низька заробітна плата, зниження інтересу до виконуваної роботи, рутина й інші причини. Кожна людина по-своєму розцінює свої здібності.

Страх переходу з однієї роботи на іншу може бути пов'язаний з проходженням співбесіди, новим колективом, оточенням, новими обов'язками, які раніше виконувати не доводилося.

Психологи радять боротися зі своїми страхами просто прямим зіткненням з ними. Тобто, якщо боїшся чогось нового і незвіданого, потрібно просто зустрітися з цим віч-на-віч і після проходження цього етапу страх зникне сам собою. На це потрібна певна частка сили волі, але це потрібно зробити, щоб самоствердитися та відчути себе впевненіше.

Основною причиною страху перед новою роботою є невизначеність. Саме тому потрібно довідатися все, з чим Вам доведеться стикнутися, влаштовуючись на нове місце, і тоді причин для страху більше не буде. Можна уявити собі шляхи розвитку ситуації та знайти шляхи компромісу у випадку важких або конфліктних ситуацій.

Страх є природної складовою людської сутності. Але як тільки Ви увійдете в офіс нової компанії, відчуєте дружелюбний настрій її колективу та Ваших майбутніх колег, оціните перспективи кар’єри для себе, він зникне.

Деяким людям важко звикати до нового колективу та самостверджуватися в ньому. Але якщо Ви зуміли заробити позитивну репутацію та повагу до себе на колишньому місці роботи, навряд чи щось перешкодить Вам також вільно та впевнено почувати себе в новій організації після деякого часу, знайомства з колегами й ознайомлення з новими обов'язками.

Усе колись у нашому житті буває вперше. Ви, напевно, також відчували якийсь страх перед тим, як вперше піти в пісочницю, потім у перший клас, після в професійний навчальний заклад. Виходячи з того, що Ви зуміли успішно пройти всі попередні етапи життя, і із цим упораєтеся з не меншою легкістю. Часом саме почуття страху допомагає людям робити неможливе. Так нехай же на даному етапі цим неможливим буде запаморочливий зліт у Вашій кар'єрі.

За матеріалами ljob.ru.

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад