82% УКРАЇНСЬКИХ СПІВРОБІТНИКІВ ВІДЧУВАЮТЬ ВТОМУ ЧЕРЕЗ НАВАНТАЖЕННЯ І ПОСТІЙНИй СТРЕС

82% УКРАЇНСЬКИХ СПІВРОБІТНИКІВ ВІДЧУВАЮТЬ ВТОМУ ЧЕРЕЗ НАВАНТАЖЕННЯ І ПОСТІЙНИй СТРЕС

Кінець року - для більшості з нас не тільки період підготовки до свят. Для багатьох це і період підведення підсумків, а також планування наступного року. Всі ми хочемо перегорнути календар без боргів і торішніх завдань - можливо, тому закінченню року супроводжує і втома, що накопичилася. 

На жаль, переважна більшість учасників опитування зізналися, що відчувають себе втомленими. Причому з року в рік кількість втомлених зростає - в цьому році 82% проти 74% в минулому році.

7 питань, які потрібно задати собі перед тим, як прийняти пропозицію про роботу

Причини втоми ті ж - надмірне навантаження на роботі і стреси, але і в цьому році частка піддалися цих причин в середньому на 3-5% більше. Зате на третє місце в цьому році вийшов пункт про одноманітну і нецікаву роботу - в минулому році на третьому місці була причина неможливості виходу у відпустку і повноцінного відпочинку.

Серед втомлених на 7% зросла частка тих, хто налаштований дати втоми рішучий бій. Втім, кількість тих, хто не знає, як з нею боротися, теж зросла.

ТОП-5 порад, як продовжувати працювати на свята і встигнути відпочити

Учасники опитування вважають, що найкраще боротися з втомою накопиченням позитивних емоцій, відновленням фізичної форми за допомогою повноцінного відпочинку - сном, відпусткою і спортом.

Лідером відповідей на питання про причини збереження ентузіазму і відсутність втоми є любов до своєї роботи. На другому місці - "групи підтримки" - родина і друзі.

Ще третини опитаних зберігати бадьорість духу допомагає банальна відстороненість від робочих проблем. Показово, що в цьому році сім'я і друзі "перемогли" відстороненість.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад