Українські силовики в пошуку роботи

Українські силовики в пошуку роботи

В Україні у вісім разів збільшилася кількість шукачів, у яких на останньому місці роботи зазначені структури Міністерства внутрішніх справ. Про це свідчать дані дослідження, проведеного в січні 2011 року міжнародним кадровим порталом hh.ua.

Відповідно до дослідження, тенденція до збільшення кількості резюме від таких шукачів намітилася в серпні 2010 року. Тоді кількість кандидатів, у яких останнім місцем роботи зазначена міліція, ДАІ, ДПС і МВС виросла майже в три рази, у порівнянні з січнем 2010 року.

У вересні ця тенденція підтвердилася, і на кінець січня цього року кількість резюме від колишніх силовиків збільшилася у вісім разів, у порівнянні з січнем 2010 року.

При цьому більшу активність проявляють шукачі, у яких останнім місцем роботи зазначені міліція та МВС. У той же час кількість кандидатів з ДАІ та ДПС становить лише 35,25% усього кількості резюме силовиків, зареєстрованих на hh.ua у період з січня 2010 по січень 2011 року. На думку аналітиків, це говорить про те, що останні менш зацікавлені в зміні роботи, ніж слідчі й оперативники.

Експерти нагадують, що наприкінці минулого року МВС прогнозувало відтік кадрів у зв'язку з впровадженням пенсійної реформи, що, як відомо, значно зачіпає інтереси силовиків. Зокрема, офіцери не зможуть одержувати пенсію незалежно від віку, прослуживши мінімум 20 років, а вихідна допомога, що зараз становить 60-100 тис. грн., може бути зменшена до 30 тис. грн.

"Аудиторія hh.ua складається як з шукачів, які працевлаштовані та використовують наш портал для зміни місця роботи (3/4 користувачів), так і з тих, хто ніде не працює. Тенденція, яку ми простежили щодо силовиків, може свідчити про те, що вони зацікавлені в зміні місця своєї роботи", - розповідає генеральний директор Міжнародного кадрового порталу hh.ua Марина Маковій.

"Ні для кого не є секретом, що однією з мотивацій для роботи в силових структурах є можливість вийти на пенсію в працездатному віці, знайти собі роботу та в такий спосіб забезпечити собі фінансовий достаток. Багато фахівців, ідучи працювати в правоохоронні органи, покладали великі надії, що вони "заживуть" на пенсії. Ті з них, хто саме тому прийшли до органів, більше не бачать себе в структурах МВС", - зазначив експерт.

Дослідження показало, що найбільше колишніх силовиків цікавлять вакансії юристів, охоронців і керівників служби безпеки. Експерти hh.ua прогнозують, що в 2011 році кількість претендентів на ці позиції, як і кількість резюме від колишніх правоохоронців, значно зросте, зважаючи на те, що в рамках анонсованої адмінреформи протягом найближчих років з органів планують скоротити близько 80 тисяч працівників.

Джерело: http://biz.liga.net/

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад