Cкільки часу витрачають українці на дорогу до офісу

На дорогу до роботи офісні співробітники в середньому витрачають годину часу. Кожен п’ятий проводить в дорозі більше години зранку й стільки ж увечері. Третина опитаних здійснюють пересадку. За даними Міжнародного кадрового порталу hh.ua, найчастіше українці користуються громадським транспортом й лише деякі можуть дозволити собі пересування на автомобілі.

Найчастіше поїздка на роботу — процес нудний і втомливий. Велике скупчення людей, пробки на дорогах та можливі запізнення негативно відображаються на настрої і, як наслідок, на працездатності співробітників. Саме тому компанії подають зручне розташування офісу як додатковий бонус і навіть згадують про це в описі вакансій. Час, проведений в дорозі, не входить у робочий і не оплачується. Не дивно, що робота поблизу дому є розкішшю, у більшості випадків недоступною для мешканців великих міст.

Як показало опитування hh.ua, добираючись на роботу, українці в середньому витрачають годину часу зранку й ще стільки ж увечері. При цьому майже кожен третій знаходиться в дорозі 40-60 хвилин, а кожен п’ятий — 30-40 хвилин. Майже п’ята частина опитаних змушені витрачати годину-півтори в один бік і ще 4% — понад півтори години. Як і очікувалося, серед тих, хто їде на роботу так довго, найбільше мешканців міст-мільйонників.

Щасливців, що живуть неподалік офісу, теж немало. Практично один із сімох відповів, що на дорогу до роботи в нього йде не більше 30 хвилин. А один із восьми заявив, що добирається до офісу не більше 20 хвилин.

 

Більшість співробітників (61%) їдуть на роботу одним видом транспорту, 32% — двома, 6% — трьома. І лише 1% опитаних використовують більш ніж три види транспорту.

Найчастіше українцям доступний громадський транспорт, і лише деякі можуть дозволити собі пересування на особистому автомобілі. Двоє із п’яти користуються маршрутним таксі, дещо більше третини — їздять на метро й трохи менше чверті — на тролейбусі, автобусі або трамваї. Приблизно один із п’яти опитаних добирається на особистому автомобілі, й лише одиниці — на корпоративному авто. Варто відзначити, що найбільший відсоток автомобілістів поміж топ-менеджерів.

Ті, хто живе неподалік офісу, а таких 16%, ходять на роботу пішки. Екологічному виду транспорту — велосипеду — віддають перевагу лише троє зі ста опитаних, і найчастіше це жителі невеликих міст і районних центрів.

Серед інших способів добратися на роботу офісні співробітники називали фунікулер, міську електричку, корпоративне розвезення, попутку й автомобіль колеги. Варто відзначити, що найзручнішим способом дістатися на роботу українці вважають автомобіль, метро і пішу ходу, а найбільш незручним із врахуванням пробок — наземний громадський транспорт і таксі.

hh.uа

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад