Яку відповідальність несе роботодавець у разі неподання звітності про прийнятих працівників?

Яку відповідальність несе роботодавець у разі неподання звітності про прийнятих працівників?

Прийняттям Закону України “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування” від 08.07.2010 № 2464-VI, який набрав чинності з 1 січня 2011 року, внесено зміни і доповнення до Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття” та Кодексу України про адміністративні правопорушення. Зокрема, до ст. 35 та ст. 38 Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття” та ст. 165-3 та ст. 244-9 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Звертаємо Вашу увагу, що неподання звітності за формою 5-ПН про прийнятих працівників, затвердженої наказом Міністерства праці та соціальної політики від 19.12.2005 № 420, або порушення термінів її подання, визначених Законом України “Про зайнятість населення”, тягне за собою адміністративну відповідальність роботодавців, які використовують найману працю.

З метою забезпечення виконання роботодавцями норм чинного законодавства та надання відповідних роз’яснень, центрами зайнятості на безоплатній основі проводяться тематичні семінари, надаються індивідуальні консультації.

Бланки (форми) звітності про наявність вакансій (3-ПН) та про прийнятих працівників (5-ПН).

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад