Головне: якщо вас просять за щось заплатити - не платіть, шукайте справжню роботу

Головне: якщо вас просять за щось заплатити - не платіть, шукайте справжню роботу

Що ж більше всього хвилює людину в процесі пошуку роботи? Ми відібрали питання, що найбільш часто повторювалися, і вирішили ще раз коротко на них відповісти.

1. У солідному віці (45-48 років) роботу шукати марно! Не візьмуть, не дивлячись на досвід і вищу освіту.

Забудьте "вчорашній день", коли вік міг стати перепоною в пошуці роботи, а працедавці в оголошеннях суворо вимагали "кандидатів у віці до 35 років".

Сьогодні ситуація на ринку праці змінилася. Компанії гостро потребують професіоналів і не ставлять вікові обмеження дуже суворо. Вакансій багато, причому в різних сферах, для претендентів від 45 до 55 років, інший раз навіть до 60 років. Найцінніше, що є у людей середнього віку, - це досвід роботи. А це потрібно працедавцям в першу чергу.

Головне - грамотно шукати роботу і використовувати всі можливі способи. Обов'язково бути упевненим в своїх силах і професійних навиках, і не забувати підтримувати свій імідж. Тоді все у вас вийде!

2. Головна проблема працевлаштування - не нарватися на шахраїв. "Вичислити" їх по оголошеннях нереально!

Сьогодні проблема шахраїв не стоїть так гостро, як те було, наприклад, ще роки 3-4 тому. Ринок праці давно стурбований іншою серйозною проблемою - де узяти професіоналів.

Перестаньте грати в гру "знайди 5 відмінностей" аферистів від працедавців і серйозно займіться пошуками роботи. Якщо ви хороший фахівець в якійсь області, шукайте вакансію, яка відповідатиме вашим навикам. Якщо ви шукаєте роботу вперше, проглянете розділ "Робота без спеціальної підготовки", а краще - уважно вивчите всі розділи, оскільки багато працедавців пропонують роботу з навчанням для новачків за рахунок компанії.

Нагадуємо ще раз про ті моменти, які вас повинні насторожити при пошуку роботи:
у оголошенні не вказана назва компанії і профіль її діяльності;
пропонується висока зарплата, як правило, $800-1000 без серйозних вимог до претендентів;
не потрібна спеціальна освіта, досвід роботи, визначені широкі вікові рамки від 20-60 років.

І головне: якщо вас просять за щось заплатити - не платіть, шукайте справжню роботу. Плюс займіться отриманням професійних навиків, і тоді надхмарні пропозиції шахраїв вас не зможуть зацікавити.

3. При працевлаштуванні працедавці обов'язково вимагають рекомендаційні листи.

У списку документів, обов'язкових для працевлаштування, рекомендаційні листи відсутні. Вони, як правило, потрібні тим претендентам, хто претендує на позиції вищої ланки або на посаді домашнього персоналу (няні, гувернери, персональні водії тощо). Текст листа складають самі претенденти. Треба лише заручитися згодою посадовця з попереднього місця роботи, щоб він поставив свій підпис під цим листом. У тексті ви можете перерахувати свої професійні якості і підкріпити їх конкретними прикладами, типу "постійно підвищував свою кваліфікацію" - і перерахуєте пройдені курси, семінари і додаткові сертифікати і дипломи. Документ постарайтеся надрукувати на фірмовому бланку організації.

4. Допомогти знайти роботу можуть тільки друзі і знайомі. Просто так з вулиці нікого на хорошу посаду не візьмуть!

Ця помилка дійсно існує серед претендентів. Та все ж правильним буде при пошуку роботи використовувати всі способи працевлаштування. Вони однаково ефективні, просто в кожній конкретній ситуації найбільш корисним може опинитися якійсь один з них:
через оголошення в газетах і журналах, присвячених пошуку роботи;
за допомогою публікації міні-резюме;
через інтернет, за допомогою сайтів, присвячених пошуку роботи;
через звернення в кадрове агентство;
через державні служби зайнятості;
за допомогою прямого звернення до працедавця - багато компаній мають сайти в інтернеті, на яких є розділ "вакансії" і вся контактна інформація організації;
зовсім не потрібно скидати з рахунків і старий як світ спосіб - пошук через знайомих і родичів.

Але всі перераховані варіанти працевлаштування спрацюють тільки в одному випадку - якщо ви грамотно ними скористаєтеся.

Бажаємо успіху!

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад