На стажування ставай

На стажування ставай

Стажування - це можливість протягом періоду від декількох місяців до року попрацювати в крупній компанії і набратися досвіду, а також іноді і заробити. У перспективі ж - як мінімум - рядок в резюме про досвід роботи в крупній компанії - а як максимум - постійна робота в цій найкрупнішій компанії.

Тобто стажування - це саме те, що потрібне сьогоднішнім випускникам вузів, а також далекогляднішим старшекурсникам. Стажіровочниє програми стартують у весняні місяці, але і на початку літа ще не пізно почати.
Що робить стажист?

Під час стажування у вас буде можливість спробувати себе як молодший офісний персонал - наприклад, асистента відділу. Іноді це один стажист - іноді - група, у якої є наставник, що допомагає їм освоїти практичну сторону роботи і що дає» будь-які відповіді на будь-які питання».

Стажисти займаються найпростішою роботою відповідають на дзвінки, сортують документи, переводять і набирають документи, виконують доручення і т.п. Стратегічне ж завдання кожного стажиста: не тільки швидко, з ентузіазмом і якісно виконувати будь-яку механічну роботу, але і продемонструвати свою здатність переходити до складнішого рівня.
Як туди потрапити?

Особливих вимог до стажистів зазвичай немає. Якщо хочеться спробувати себе в області, не відповідній спеціальності у вузі - те це якраз хороший випадок, оскільки тут головне - наявність вищої освіти, а досвіду стажисти наберуться безпосередньо на місці.

Для того, щоб потрапити на стажування, для початку потрібного визначитися, в якій компанії вам хотіла б вона проходити. Зазвичай крупні міжнародні компанії мають на своїх сайтах спеціальний розділ, присвячений стажуванням.
Тут найчастіше є анкета кандидата, яку потрібно заповнити якомога докладніше. Причому відповідати потрібно чесно і детально навіть на ті питання, які здаються вам недоречними. Адже анкети розробляються професіоналами, які саме по ваших відповідях стануть судити про ваші здібності і характер.
Саме за наслідками заповнення анкети, за словами фахівців, відсівається приблизно половина кандидатів: в основному це ті, хто не заповнив всі поля анкети, або був небагатослівний, а також кандидати, не готові поки до серйозної роботи.

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад