Шість речей які заважають нам отримувати задоволення від роботи

Шість речей які заважають нам отримувати задоволення від роботи

Улюблена робота, хороша зарплата і… повне розчарування. Що заважає отримувати задоволення від офісу, колег і начальників? Можливо, одна з шести описаних нижче причин.

Те, що здавалося цікавим, перетворилося на рутину. Починаючи з понеділка, ви щодня чекаєте п’ятницю

Любов рано чи пізно проходить випробування рутиною - будь то любов до людини або любов до роботи. Відповідайте на питання: ви просто стомилися і занудьгували або повністю розчаровані тим, що робите? Майте на увазі, що якщо 80% дня ви займаєтеся нецікавими справами - це нормально.
Зрозуміло, що коли робота не приносить радості зовсім, а ви працює тільки ради вихідних - це привід задуматися про те, на що ви витрачаєте свій час. Але з тимчасового затишшя можна вийти. Зробіть своє життя більш насиченим і подружитеся з колегами

Зал очікування аеропорту і те затишніше за ваш офіс

Потворний офіс - перегородки, люмінесцентні лампи, багато сірого, чорного і бежевого - ще гірше, ніж може показатися. Навколишній простір впливає на ваше самопочуття, ваше бажання працювати і ваші результати, кінець кінцем. Що довго думати - зробіть власний простір комфортнішим.

Купите собі власне канцелярське приладдя. Хай вони будуть яскравими і приємними на дотик. І - дуже важливо! - підтримуйте на робочому місці порядок

Ви любите роботу, а робота любить вас. Так сильно, що вже поглинула ваше життя

Перш ніж ваші мізки остаточно з’їдуть набакир від роботи, пригадаєте, коли ви востаннє були у відпустці, коли ви востаннє висипалися, коли ви востаннє нормально обідали? «Не знаю»? Можливо, проблема зовсім не в жахливій всепоглинаючій роботі, а в розстановці пріоритетів.
Робота не захоплює нас до тих пір, поки ми не починаємо їй це дозволяти. Навчитеся ставити межі, далі за яких вона не пройде: не застане вас удома, коли ви відпочиваєте, проводите час з сім’єю або вирішили боліти. Звернетеся по допомогу до… начальникові. Адже у вашого бажання втекти від роботи є і інша сторона: ви просто не хочете «згоріти» і остаточно втратити темп.

Ви працюєте як проклятий, а з місця не рухаєтеся. Таке відчуття, що ви крутите педалі велотренажера

В ідеальному уявному світі за старанну роботу кожному вважається премія, підвищення і медаль. Реальний мир від ідеального далекий. Усвідомлення марності зусиль когось засмучує, когось - в сказ. Одні опускають руки, інші шукають нову роботу, де скляна стеля буде трохи вища.

Насправді вам, швидше за все, не так вже потрібні саме гроші і посади - просто хочеться зрозуміти, наскільки ви успішні, і відчути значущість вашої участі в загальній справі. Якщо, йдучи до начальника із заявою про відхід, ви таємно сподіваєтеся, що вас почнуть умовляти залишитися, відкладете заяву. А до начальника все-таки зайдіть.

Абсолютно неможливо працювати в цьому тераріумі

Найчастіше проблеми у відносинах з колегами починаються з поганих новин. Чутки про звільнення, що насуваються, роблять всіх підозрілими. Що ми починаємо робити, якщо туманне майбутнє нас лякає? Розпускаємо плітки. Плітки і чутки породжують недовір’я, недовір’я породжує плітки і чутки. Все це не самим кращим чином впливає на відносини з колегами і ваше самопочуття.

Тут же ми дамо одну невелику раду: якщо утриматися від базікання з колегами неможливо (відомо, що плітки мають терапевтичний ефект), говорите про колег тільки хороше і прагніть так чи інакше тримати їх в курсі того, про що шепочуться за їх спиною. Прозорість комунікацій - застава того, що ви не перегризетеся одного прекрасного дня.
Подів стільки, що вони не поміщаються на сторінці ежедневника

Насправді подів ще більше - адже ви не відзначаєте в планнінге всі зроблені за день дзвінки і написані листи. Та і наради нерідко проходять поза чергою - у результаті на пару годин ви виявляєтеся вибиті із звичного ритму.

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад