В Італії розпочався процес подання документів на одержання дозволів на працевлаштування іноземців з країн, що не входять до ЄС

В Італії розпочався процес подання документів на одержання дозволів на працевлаштування іноземців з країн, що не входять до ЄС

В Італії 17 січня розпочалася процедура подання документів на одержання дозволів на працевлаштування в рамках нинішнього Декрету про врегулювання трудових потоків.

Загалом цим декретом передбачається надати документи на легальну роботу близько 100 тис. іноземцям з-за кордонів ЄС.

Для громадян України виділена квота в 1 тис. 800 дозволів на роботу.

Відповідно до встановлених правил, італійські роботодавці, які бажають працевлаштувати іноземця, повинні зареєструватися на порталі Міністерства внутрішніх справ Італії та заповнити відповідну форму-бланк, вказавши власні дані, дані робітника та контрактні умови його роботи. Процес заповнення бланків буде тривати до кінця місяця.

Наступним етапом є відправлення заповненого бланка, що буде відбуватися також через Інтернет у три етапи. 31 січня з 08.00 направляються запити для іноземців з країн, для яких зарезервовані квоти, у тому числі й для українців. 2 лютого - для іноземців, які працюють у домашньому секторі, але не мають зарезервованих квот. 3 лютого - для всіх інших категорій іноземців.

Запити приймаються на підставі часу подання (включно з секундами). Тобто, практично, шанс одержати документи мають тільки ті, хто подасть запит протягом перших хвилин.

Наступним етапом (через декілька місяців), у випадку позитивної відповіді на запит, є відкриття робочої візи в італійському консульстві в країні походження.

Голова Християнського товариства українців в Італії Олесь Городецький, декрет розрахований на іноземців, які перебувають у країнах походження, але на практиці - це єдина можливість легалізації для іноземців, які вже працюють в Італії нелегально.

Городецький також зазначив, що виділена для українців квота є мізерною: на сьогоднішній день, за даними Товариства, в Італії нелегально працюють близько 200 тис. українців.

Він також зазначив, що більшість італійських експертів вважають, що запропонована процедура легалізації є нічим іншим, як лотереєю, що не зможе вирішити основних проблем нелегальної імміграції.

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад