П'ять причин невдач у кар'єрі керівників

П'ять причин невдач у кар'єрі керівників

Вивчаючи протягом п'яти років досвід 2500 керівників, Сьюзен Доннелл виявила п'ять причин, у відповідності з якими деякі керівники піднімаються по сходам своєї кар'єри в організації тільки для того, щоб потім впасти.

Їх штовхає нагору потреба одержувати більш високу зарплату. Керівники-невдахи мають велике бажання одержувати високу зарплату та мати особистий комфорт. Дуже часто їхньою метою є не досягнення їхніх підрозділів, а те, що потрібно зробити для одержання більш високої зарплати.

Їх занадто хвилюють символи їхнього статусу. Робочий стіл, кабінет, машина та будинок керівника, який не досягає успіху, зазвичай забиті атрибутами та символами їхнього статусу. Той факт, що ім'я керівника написане на двері його кабінету, сам по собі ще не означає, що він особливо турбується про свій статус. Але якщо керівник обов’язково намагається обзавестися цими символами, це - поганий знак.

Їх хвилює, насамперед, власна персона. Успішний керівник піклується про своїх підлеглих, виявляє турботу щодо їхніх потреб, вислухує їх. Коли є можливість віддати належне роботі підлеглого або привласнити заслугу самому, неуспішний керівник швидко привласнює все лаври собі.

Вони самоізолюються. Поганий керівник рано чи пізно ізолює себе від інших. Він зайнятий своєю персоною та любить проводити час на самоті, поступово втрачаючи спілкування з оточуючими та підлеглими. Коли керівник ізолюється від повсякденної поточної інформації - це дуже поганий знак.

Вони приховують думки та почуття. Підлеглі хочуть і повинні знати, що думає та відчуває їхній керівник. Один з найпростіших способів відвернути від себе людей, це сказати їм: «У мене з цього приводу жодних думок немає. Робіть, як самі знаєте, можливо щось і вийде».

Неуспішні керівники також намагаються приховувати свої емоції. Вони намагаються приховати свій гнів і свої страхи.

За матеріалами: http://konspekts.ru/

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад