Уряд розгляне проект угоди про регіональний розвиток Івано-Франківщини

Уряд розгляне проект угоди про регіональний розвиток Івано-Франківщини

Уряд розгляне проект угоди між Кабінетом Міністрів України та Івано-Франківським обласним радою про регіональний розвиток Івано-Франківської області. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України Віктор Тихонов .
За словами В. Тихонова, проект угоди схвалений на засіданні Урядового комітету з питань регіональної та соціальної політики, будівництва, житлово-комунального господарства і гуманітарного розвитку.
Віце-прем'єр проінформував, що предметом Угоди є узгоджена діяльність сторін щодо здійснення в 2011-2015 роках спільних заходів центральних та місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо реалізації Державної стратегії регіонального розвитку.
"Угода спрямована на спільне вирішення проблем розвитку Івано-Франківської області", - відзначив Віктор Тихонов. Він додав, що пріоритетними напрямками узгодженої діяльності сторін щодо здійснення спільних заходів є реструктуризація промислового комплексу для підвищення екологічної безпеки регіону, розвиток і модернізація транспортної та соціальної інфраструктури, попередження виникнення надзвичайних екологічних ситуацій. В. Тихонов також відзначив, що обсяг фінансування спільних заходів щороку буде визначатися в державному і місцевому бюджетах, виходячи з їхніх реальних можливостей, а також інших джерел, визначених в установленому порядку відповідно до законодавства.
"Орієнтовний загальний обсяг фінансування становить більше одного мільярда гривень", - уточнив віце-прем'єр-міністр.

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад